View Single Post
Eski 05-06-2020, 04:00   #974
fikirpara.com
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-06-2020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus Mesajı Göster
Geçen gün gördüğüm bir firma Hayvan yeminde maliyeti azaltmak için bir unite yapmış.Reklam olmaması için vermiyorum fakat istenirse iletirim.
Makine bu arkadaşlar
Eklenti 85552
Arpa tohumlarını tepsilere sermişler.
Eklenti 85553

6 gün sonra 20 cm boyuna erişiyormuş
Eklenti 85555
Eklenti 85554
Eklenti 85556

Makine belirli aralıklarla yağmurlama sulama yapıyor her rafa.
Hiç katkısız sadece su ile
6 gün sonunda 1 kg arpa tohumundan 7-9 kg arası organik arpa çimi elde ediliyormuş.

Makine çok basit bir sistem olduğundan kendim yapmaya karar verdim haziran sonunda başlıyacam.
Çimlenme = su , sıcaklık , nem , oksijen
Sizden tavsiye istiyorum arkadaşlar .

Çimlenme için en uygun sıcaklık nedir ? ( 20 C uygun mu ve çok önemlimi sonuçta 15-25 C arasında hatta yazın daha fazlası arpa tohumu için sorun teşkil edermi ) Yani biz NEmi dengeleyecek sıcaklığı sağlamamız yeterlimi.
Çimlendikten sonra ışık gerekir mi ( ben çimlenme evresi durana kadar gereksiz diye biliyorum )
Işık Gerekiyorsa çimlenmenin hangi aşamasında kaç lux ve hangi cins lamba kullanmalıyım.
Verilecek su oranı fazlalığı verimi etkiler mi ? ( tohum kg başına %50 %60 oranı düşünüyorum ben 6 gün toplamında )

Birde Ek gübre veya besin verilerek 6 günlük verim artıralabilir mi ?
Tabii hayvanlar için zararsız olmalı.

Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.
bende bu makinayi yapmaayi dusunuyorum fakat bi konteynır bulamadim şöyle 4 metrex2 metrex2.5 metre lik bi konteynır bulsam kendimiz yapmak mantikli aslinda isterseniz icinin elektronik ve yazilmsal olarak otomasyonunu hazir set halinde yapip yollayabilirim size

fikirpara.com Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön