Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mburcuca
Aslında benim sistemim baya maliyetli. 40 lık konteyner, paslanmaz çelik tesiler, raf sistemi, yapay zeka, özel büyütme ledleri, iklimlendirme, nem cihazı, ısıtma fanları, havalandırma fanları, toplama tankları derken tam olarak ticari olarak kurulmuş bir sistem. hepsi de yapay zekaya bağlı. Ama sistemi ele alacak bilgiye ve bitkilerde karşılaştığım tepkileri yorumlayabilecek deneyime sahip değilim açıkçası. Mesela Forumda bir kaç konu başlığında denk geldim ve araştırmalarım devam ediyor ama EC değerleri bende bir muamma. Çünkü sistemi çeşitlendirmek istiyorum ama tek EC değerine sahip olduğum için Benzer özelliklerdeki bitkiler kullanabilirim ancak. 
|
Merhaba.
Genel olarak fazla bitki çeşidi çalışmak her bitkinin yapısına göre farklı altyapı ve tecrübe gerektirir. Kaldı ki topraksız sistemler kat be kat fazla altyapı gerektirir. Bu yüzden üzerine ayrıca indoor farming tekniklerini konteynerlarda farklı besleme istekleri olan bitkilerle çalışmak ayrıntılı bir mühendisliktir.
Bu yüzden indoor farming sistemlerde bazilik, maydonoz,dereotu vs gövdesi tüketilen ve iklim ve besin istekleri yaklaşık aynı olan ürünler çalışılır.
Tabii ki bu üretim yöntemlerinin ticari olarak sürdürülebilir olması için üretilen ürünlerin satış fiyatlarının da yükse olması gerekir. Ya londra gibi bir şehirde taze ürün talep edecek restoranlara, ya değeri yüksek olan bitkiler çalışmak gerekir ki konteyner sistemlerin ışıklandırma ve iklimlendirme maliyetleriyle Türkiye'de iç piyasaya mal verip de getirisi kabul edilebilir olacak ürün ne olur düşünmek gerekir.