Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tugbagungor
Merhabalar. Bu kaktüsüm 3 senedir aynı hiç büyümedi. İsmini bilmediğim içinde araştırma yapamıyorum. ismini bilen var mı acaba?

|
Yaz boyu maksimum güneş göreceği bir yerde tutar ve iyi sularsanız hızla büyür... Kaktüsler susuzluğa oldukça dayanıklı olsalar da, büyümek için suya gereksinim duyarlar... Arkadaki
opuntia (kaynana dili) kaktüsü de yeterli güneşi alamadığı için yaprakları cılız ve uzun büyümüş. Bol güneş sağlamazsanız daha da bozulacaktır formu... Normalde yapraklarının yassı, geniş, kalın ve sağlam gelişmesi gerekir... İlk günler alıştırmak için güneşte bulunduğu süreyi arttırarak mümkünse tüm gün güneş alacağı şartları aşamalı olarak sağlayın...
Ayrıca, aynı saksıdaki
haworthia, kaktüsler kadar güneş sevmeyen bir bitki.. Kaktüslerinize sağlamanız gereken güneş miktarı
haworthia'ya zarar verir.. Yani bitkilerin ayrı saksılara alınması gerekiyor...
Önde solda yer alan bitkiyi tam göremiyorum, ama
aloe türlerinden biri olduğunu tahmin ediyorum.. O da çok yoğun güneş istemediğinden ayrı saksıya alınması gerekiyor... Farklı gereksinimleri olan türlerin aynı saksıya dikilmesi sıkıntı çıkarıyor.. Aslında büyüdükçe başka sıkıntılara da yol açıyor...
Saksının niteliğini göremiyorum, ancak deliklerinin olması fazla suyu tahliye etmesi açısından şart... Bol şans diliyorum...