Merhaba, tüm mesajları bir ümit okudum belki küllü sabun yapıp burada ayrıntılı ölçüler vererek tecrübelerini paylaşan olmuştur diye ama maalesef bulamadım, gözden kaçırmamışsam şayet. Kül veya kostik ikisi de baz, farkeden bir şey yok deniliyor ama eskiler küllü suyla elde çamaşır yıkar, hamurişlerinde, ekmek yapımında maya niyetine kullanırlarmış. Yenmesini bırakın, elle, yüzle teması bile çok tehlikeli olan kostik ile yapılan sabunla, küllü suyla yapılanın (tabi yine ölçülerine uyularak) içeriğinin aynı olamayacağını düşünüyorum içten içe. Elimizde 5 lt yemeklik zeytinyağı var, tadı ağır olduğundan sabun yapmak istiyoruz ama nasıl, işte bütün mesele bu!��
Düzenleyen Yabanevim : 31-05-2020 saat 16:19
|