View Single Post
Eski 30-05-2020, 12:35   #17
betülduman
Ağaçsever

betülduman's Avatar

Giriş Tarihi: 17-12-2018
Gerek tarım gerekse teknik konulardaki bilgi eksikliğimiz sebebiyle bahçede yapılan her şey büyük bir mücadeleye dönüşüyor. Ne acayip hatalar yaptığımıza, ne kadar basit işlerle ne çok vakit harcadığımıza inanamazsınız

Süreç bir yandan da kendimi ıslah etme çalışması olarak ilerliyor. İşlerin her aşamasında en büyük mücadeleyi kendimle veriyorum
Her şeyi kontrol edebileceğini sanan bünyemin, gerek doğa gerek ustalar tarafından fazlasıyla hırpalandığını düşünüyordum ki yaşanan don olayı sebebiyle ektiğim tüm fideler öldü ve hırpalanma konusunda bambaşka bir boyuta geçtim. Bir yandan çok üzüldüm ama bir yandan da garip bir rahatlama geldi. Kontrolün ben de olmadığını bu kadar net görmek rahatlattı sanırım.

Vaktim olmadığı için dikemediğim bir miktar fide kalmıştı, ölenlerin yerine onları dikeceğim. Bu yıl takastan gelen ve yetiştirmeyi çok istediğim 2 çeşit domates tohumundan yetiştirdiğim tüm fideler öldü, o kısma hala üzülüyorum ama ders oldu bana.

Şu ana kadara ki gelişmelerin kısa bir özetini yapmak isterim. Bahçeye ilk olarak bir tulumba çaktırdık. 8 metreden su çıkarıldı. Bir yandan da konteyner için sipariş verdik. 1 ton kadar yanmış küçükbaş hayvan gübresi aldık ve bahçeye serdik.
Elektriğimiz olmadığından benzinli bir su motoru aldık ve tulumbaya bağladık.
Konteyner için kilit taşından bir zemin hazırladık ve üzerine konteynerimizi koyduk.
Sebzeler için damla sulama sistemi kurmaya çalıştık ki bu bizim için gerçek bir mücadeleydi Sulama işini hallettiğimizi düşünerek damla sulamayı çalıştırdıktan yaklaşık 15dk sonra su motoru durdu ve bir daha çalışmadı, servise tamire götürdük. İş bilmezliğimiz sebebiyle motor arızalanmış ama neyse ki tamir oldu

Önümüzdeki ilk hedef sebze dikim işlerini tamamlamak ve bahçeye genel bir çevre düzenlemesi yapmak. Ağaç dikmek için geç kaldık o sebeple sonbaharda ağaç dikimi yapacağız. Şimdilik bahçe işleri böyle, damlama sulama sisteminin fotosunu çekmeyi unutmuşum, ilk fırsatta ekleyeceğim.

Eklenen Resimler

betülduman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön