View Single Post
Eski 03-10-2007, 19:16   #199
Lotus_1071
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-09-2007
Şehir: Kızılcahamam
Mesajlar: 29
Sayın Güler
ve
Sayın Tuğrul Nasılsınız_?

Arkadaşlar böyle platformlarda fikir paşlaşmak gerçekten zor. Çünkü birisi hemen kendine vazife çıkarıp hoş olmayan bir üslüpla ağır eleştride bulunuyor. Bu nedenle öğrendiğiniz doğrularıda paylaşamıyorsunuz.Az biraz tadınız var oda gidiyo. Neticede ziraatçi değiliz, burada elinde 3-5 gülü olan, bitkiyi seven,meraklısı insanlarız, hepsi bu.

Bende siyah gül olmayacağını okumuştum. Siyah Gül resimleride gördüm belki fotoshop olabilir diye düşündüm olmasada hiçde çekici değil, bana itici bile geldi. Fakat koyu kırmızı tomurcuk güllere aşırı merakım var. Çoktandır merak ettiğim ve yapmaya çalıştığım bir konu da: bir gül fidanına farklı farklı türlerin aşılarını tutturabilmek ama daha başaramadım.
SAYIN GÜLER, ben aşağıdaki aşı makasını Ankarada bulamadım. Kendim benzerini yapmaya çalışıyorum. Eğer böyle bir milimetrik göz alan, ve yerini açan bir aparat olursa, göz aşısı tutma yüzdesi çok artar. Sizin gül çeşitleriniz çok, zannederim imkanınızda var. Bir tanede siz temin edin derim. Asma, Ceviz, tüm fidanlarda işinize yarar. Madem bahçeniz var, böyle aparatlara paracıklar, mecbur gidecek. Eğer rastlarsanız bana haber verin.(ben alıyım, lazım olunca kargoyla paslaşırız.)
Vidio da pek net çıkmamış ama bir çubuktan diğerine göz naklediyor. http://www.youtube.com/watch?v=Fezn3-bnbF4

Son yıllarda botanikçilerin birleştiği bir nokta ''Bitkiler aleminde olmaz diye Bir kural olmaz'' Bitki antfrizleri, Çekirdeksiz karpuzlar, ağaçta yetişen patlıcanlar, çölde yosunculuk. Hele, İsrail ve genetikçiler bitki dünyasının altını üstüne getirdi. Bence Tanrının işine fazla karışıyorlar, bu sefer fena çarpılacaklar)

Sayın Tuğrul
Sizin güllerin resmini gördüm. Fakat net birşey söylemek için, tanıdığım bir ziraatçi arkadaşım var. Şuan köyüne gitmiş, görüşemedim ancak gül'ünüzün, özel ve kıymetli bir gül olduğu kesin..Arkadaşımında fikrini alayım sonra size düşüncelerimizi aktarırım. (eğer birden fazla göz aşısıyla olmuşsa, aşıyı yapan çok ustaymış

Çeliklendirme için aktardığınız notlarda güzel . Not da belirtilen tüm uygulamaları bende denedim.Hemen hemen aynı (pet şişe ). orada yazılan bataklık yosunu : torf dur. Varsa perlitde olur. Burada şuna dikket edin ; Eğer toprakta kullanacaksanız, Çeliklerin ucu, kovanın dibine koyduğunuz toprağa değmesin. arada 5-10 cm bir kum tabakası olsun. Kökler kumda çıktıktan ve çoğaldıktan sonra toprağa ulaşsın. Toprağın altındada gene kum tabakası olmalı. Suyun süzülmesi ve dipte çamurlaşma olmaması için.
Ben daha ilkel yaptım, çünki herşey tam ve zamanında olmuyor. Eğer köklendirme yapacaksanız, özellikle tavsiyem; 1-çelikler tam bir yılı devirsin, kökler iyice gelişsin. 2-Kökleri ayırırken mutlaka dibindeki kumu tamamen suyla akıtın. Çünkü kök güçlenmiş gibi görünüyor ama kökle gövdenin birleştiği nokta oldukça narin. Tık diye ayrılıveriyor.

Birde budama, çok profesyonel işi. Burda dikkatli olun. Yanlış budamada bitki kendini toplayamıyor. Benim tavsiyem çok usta değilse, başkasına yaptırmayın. Biraz bilgilenip yavaş yavaş kendiniz yapın. Alın bir kutu aşı macunu, ucuzdur. Kabuk yaralanmalarında da kullanırsınız. Kesilen uçların donmasını, kesilen yerden böceklerin girmesini, yuva yapıp içten kurutmasını engeller. Böcekler gülün ortasındaki süngerimsi tabakayı çok seviyor, bir girdimi gülü kurtarmak zor oluyor.

ayrıca söylememe gerek yok budama yaparsanız beni unutmayın.

Saygılarımla


Düzenleyen Lotus_1071 : 03-10-2007 saat 21:31
Lotus_1071 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön