Geçen gün bir sitenin etrafına çepeçevre dikilmiş olarak gördüğüm begonvillere hayran kaldım. Uzaktan farklı bir çiçek olduğunu düşünmüştüm, çünkü çiçekleri bir hayli iriydi. Ama yakından inceleyince ne göreyim, bildiğimiz gelin duvağı diyeceğim ama ben hayatımda bu kadar güzelini görmemiştim. Pembe ve beyaz olmak üzere iki renkliydi, ama nasıl oluyorsa renkler hiç birbirine karışmamış. (Benim balkonun iki ucunda duran pembe ve bayaz begonvillerim tozlaşarak enteresan renklere sahip olmuşlardıda) O kadar bol çiçekliydiki artık dallar taşımıyordu. Bir o kadar çiçekte yere dökülmüş, tüm sokağa konfeti yayılmış havası veriyordu. Masal gibi anlattım değilmi

ama kendimi rüyada sandım resmen mükemmeldi. Ben o kadar uğraşıyorum ama benimkiler kaç aydır tek bir çiçek bile açmadı, çiçekten vazgeçtim fazla bir gelişimde göstermiyorlar. Aşırı sıcaklara veriyorum ama başka bir nedeni olabilir mi acaba? Benimkilerde o sitedekiler gibi çoşup bütün balkonumu kaplamaz mı???
Şimdi size sormak istediklerim şunlar. Açmayan begonvilleri nasıl açtırırız? Daha kısa zamanda gelişim göztermeleri için ne yapmak gerekir? Ve ben o siteye tekrar gitsem, o şahane gelin duvağından 1 dal yürütsem onu evde büyütebilir miyim

)