@Çamfıstığı, teşekkürler verdiğiniz değerli bilgiler için.
Ben de sizin bahçenizi ziyaret etmiş oldum, gerçekten çok keyifli.
Sınırlı alanda birkaç saksıda tabi o kadar olmuyor ama ektiklerimden birkaçı bile sonuç verirse bu seneyi galibiyet hanesine yazacağım
Kışın aldığım birkaç çeşit toprağı karıştırıp gübre, ilaç vs. vermeden güzel sonuçlar almıştım. Genelde sihirli toprak denen, içinde bitkinin ihtiyacı olan her şeyin olduğunu iddia eden bu topraktan kullandım.
Baharda belleme bile yapmadan önceden ektiğim toprağı tekrar kullandım. Düşününce önceki ektiğim bitkiler içerisindeki besinleri kullanmıştır, sanırım yeni bitkilerimin fazla gelişmeme sebeplerinden biri bu oldu. Yine bir başka etki edecek faktör de kışın aldığım çeşit çeşit toprağı karıştırıp kullanıyordum, bu sefer işin kolayına kaçtım, az bir perlit ve pomza eklemesiyle üstteki resimdeki toprağı kullandım tek.
Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok dedim. @Çamfıstığı'nın tavsiyeleri aklıma yattı, Orfeteknik firmasından sipariş ettiğim Leonardit geldi. En kısa sürede uygulayacağım bitkilerimin topraklarına.
Yine yolda olan Em-A ve Turkuvaz marka yarasa gübreleri var aldığım. Onları da ekleyip sonuç almaya çalışacağım kavurucu yaz sıcakları başlamadan. Bu yazdıklarım en doğal eklemeler gibi geldi, daha başka da bir şey vermeyi düşünmüyorum bitkilere. Doğal bir şey yetiştirelim diye yola çıktık, ipin ucunu kaçırmak istemiyorum.
Belirtilen oranlardan biraz fazla uyguladım aldıklarımı. En uygun zaman bitkileri taşırken sanırım ama onun için geç kaldım, bitkilerin kenarında hafif boşluk oluşturup oralara uyguladım ben de.