Son günlerde yeni ekimler yaptık.
Martta ektiklerim hiç büyümüyordu, bu yeniler de uzadılar deli gibi 3 günde. Karanlık bir ortamda tutmuştum, sarı sarı çıktılar önce, ışığa aldım şimdi tekrar yeşeriyorlar.
Şöyle bir şey var ki bir kısmı bildiğimiz salatalık, mısır, domates. Ortadaki sanırım kereviz gibi bir şeyler ama değil. Diğerleri bizim bildiğimiz şeyler değil.
Kız arkadaşım Uygur Türkü. Mesela benim ektiklerim salatalık, resimde sağda görünen senin ektiğin ne diye sordum. O da ben çocukluğumdan beri salatalık diye bunu yiyorum, asıl senin ektiğin salatalık değil diyor

Yani böyle bir kültür çatışması yaşıyoruz evin içinde.
Bir de sarı havuç ektik resimde solda görünen. Güzelmiş söylediğine göre. Ben şimdiye kadar denemedim, büyürler de yeme şansım olursa fikrim olacak.
Bunlar O'nun malzemeler. Kırmızı biberleri kırmızı saksıya şaşırttık ama pek büyümediler, sanırım çok dipdibe ektik kökleri gelişmiyor

Ortadaki mor çiçek ışıkta açılıp karanlıkta kapanıyor, kışın ölmüştü sıfırdan büyüyor şimdi tekrardan. Ben umudu kesmiştim ama hatun vazgeçmedi. Ben limon çimlendirmeyi çok denedim ama beceremedim, yoğurt kabındakiler de onun çimlendirdikleri. Çekirdeğin dışındaki kabuğu almadan olmaz diyor, o kabuğu da kurutup öyle almak lazımmış yoksa kayıyormuş, zormuş. Neyse, o kadar emek veriyor bunlardan da bahsetmiş olayım.
Gördüğünüz gibi bir şeyler yapıyorum ama tonla soru işareti var kafamda. Deli gibi okumam, araştırmam gerekiyor, daha da cevapları bulamazsam da forumda soracağım, kafanızı ağrıtacağım yani biraz
