Bir yıldan fazladır suudi arabistan riyadda tavuk besliyorum. Şimdiye kadar 4 defa gurk yatırdım. Sonuncusu hariç gurku diğer tavuklardan ayıramadığım için hep sorunlu oldu. Hepsinde de 1 adet civciv çıkarabildik. Çünkü diğer tavuklar ısrarla gurkun olduğu yere yumurtlamak istiyorlardı follukları ayırmama rağmen. Bu son gurkta ise bir arkadaştan eski bir beşik aldım onun üzerini kapatıp gurku içine kapattım. Öyle olduğu halde diğer tavuklar kafalarını uzatıp gurku sürekli rahatsız ettiler ama çok şükür 8 yumurtadan 6 civciv çıktı. Önceki gurktan kalan 3 yumurtayı da makineye koydum 2 tanesi çıkabildi. Onları da 6 gün sonra orpington cinsi gurkun altına koydum ve kabul etti. Çok uyumlu hayvanlar. Gurk olmasına rağmen diğer tavuklarla dövüşmüyor kenara köşeye çekilip orada bakıyor yavrularına. Sizlere bir sorum var. Eğer seçtiğim bir tavuğu horozla aynı kafese koyarsam yumurtalarını hiç almasam 10-15 yumurta yapınca gurk yatar mı ve şuan 40 derece ve yakında 50 olacak. Yumurtalar bozulur mu? Yerimiz gölge ve diğer yerlere göre nispeten serin. Ne düşünüyorsunuz yapayım mı? Bu arada tavuk sayım 36 tavuk 2 horoz 14 civciv (5 adet makineden çıkma).
|