View Single Post
Eski 16-05-2020, 00:01   #240
laedri09
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2016
İLK GİDERLER
1. Proje
Elektrik+Statik+Sıhhi tesisat (su+ısı)+Mimari+ Zemin etüdü dahil toplam verdiğim fiyat 8.500 tl.
2. İzinler
Belediye harcı+Harita Mühendisi+Şantiye şefi+yapı denetim+müteahhitlik belgesi toplam verdiğim fiyat 23 bin oldu. Burada esas kalem yapı denetim. Baya yüksek çıktı.
3. Demir
Projeye göre 13 ton demirim var. 3.38'den toplam 43.960 tl.
4. Kalıp malzemeleri
Her ne kadar plywood daha güncel bir malzeme olsa da sıvanın tutması için ayrı bir malzeme gerektirdiği ve maliyetinin çok yüksek olması gerekçesiyle kereste tercih ettim. Bu kararımdan pişmanım. Plywoodla kalıplar daha biçimli çıkıyor. Mutlaka öneririm. Henüz temel aşamasındayım. Temelim mütemadi de denilen sürekli temel cinsinde. Radyeyle kıyaslamasını sonraya bırakarak temel betonu ve perde duvarları için aldığım toplam kereste maliyetim yaklaşık 8.400 tl.
5. KALIPÇI USTASI
Ben şimdilik kaba inşaat için duvarlar hariç kalıpçı ustasıyla anlaştım. Metrekaresi 35 tl'den. Temelden çatıya kadar yapacaklar.
6. ŞANTİYE ELEKTİRİĞİ VE SUYU
Şantiye elektiriğini bağlamak biraz zaman alıyor. Bu yüzden projeniz onaylanır onaylanmaz aceleniz varsa ilk eğilmeniz gereken kısım burası. Çünkü elektirik bağlanmadan bazı ustalar yan çiziyor. Kerestelerin kesilmesi için istiyorlar. Ayrıca demirlerin bağlanması için şantiye elektriği şart. Ben elektrik tesisatı için şatiye elektriği dahil 13.000'e anlaştım. Buna tüm kablo tesisatları (duvar aydınlatmaları, güvenlik kamerası, spot ışıklar vs. dahil) Avize vesaire yok. Anahtarlar fiyata dahil. Sıhhi tesisat hususu ayrı bir konu çünkü işin içine ısıtma sistemleri giriyor. Ben petekli tercih ettim. Anlaştığım fiyat 25.000.
7. BETON
Toplam 166 m3 beton sarfiyatım olacak. C25 tercih ettim. C30 da olabilirdi fakat aralarında pek fark yok. m3'ü 265 tl'den. Grobeton dahil değil.
Aklımda kalan maliyetler bu kadar. Henüz temel aşamasında olduğum için aşama kaydettikçe belirtmek isterim.

laedri09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön