Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 14-05-2020, 17:55   #1403
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Fideleri bu ayın sonuna doğru aktaracaktım toprağa ama domatesler hızlı büyüdü, kimisi iki karışa yaklaştı. Oysa geçen seneye göre daha geç ekmiştim bu sene, demek ki daha iyi bakmışım Seneye 7-10 nisan gibi domates tohumlarını suya koymalı, aynı şekilde biber ve patlıcanları da birer hafta daha sarkıtmalı.

Bu yıl ilginç bir şey yaşadım, forumdan bir arkadaş daha benzer şeyden bahsetmişti. Ektiğim 30 kadar patlıcan tohumundan sadece beş tanesi düzgün büyüdü, geriye kalanlar 'doğdu büyümez' şeklinde birer gerçek ama güdük yapraklarıyla öylece duruyorlar. İki üç tane de emcelli biber bunlara dahil. Tohumdan desem farklı kişilerden gelen farklı tür patlıcanlar bunlar. İlk aşamada suyunu az vermişim sandım, su verince kısa süreli bir büyüme olsa da devamı gelmedi maalesef. Etrafımızdan patlıcan desteği aldım artık.

Ekim yaptığım kimi bardakları büyüklerden seçtim, buradaki fideler daha kalın gövdeli, daha bodur ve canlı oldu diyebilirim. Kısa zamanda aktarım yapılacaksa küçük hacimli kap seçilebilir ancak hacim büyüdükçe burada yetişen bitki daha sağlıklı oluyor. Tabi zamanı geçirip bitkiyi gereksiz yaşlandırmamak gerek.

Neyseee önceki gün 12 mayıs ta sadece domatesleri toprakla buluşturduk. Biber ve patlıcanlar önümüzdeki günlerde..

Name:  WhatsApp Image 2020-05-13 at 11.47.00 (1).jpg
Views: 414
Size:  81.0 KB

Name:  WhatsApp Image 2020-05-13 at 11.47.00 (2).jpg
Views: 410
Size:  80.5 KB

Aktar dönder yaparken bu arkadaşın kafasını uçurmuşum... O da koltuk çıkarmış, sonra yapacağı işi önceye almış.

Name:  WhatsApp Image 2020-05-13 at 11.47.00.jpg
Views: 420
Size:  80.3 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön