View Single Post
Eski 13-05-2020, 09:41   #161
Erdem 01
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2014
Şehir: ADANA
Mesajlar: 267
Belgeselde izlediğim kadarıyla vanilya çubuğu üretimi çok zor. Olgunlaşınca yeşilken koparıp işletmeye satıyorlar. Yeşilken hiçbir tadı kokusu olmuyormuş. Burada çubuklar sandıklara yatırılıp diziliyor. Sandıklar fırına yerleştiriliyor. Sandık üzeri nem için ıslak çuvallar ile kaplanıyor. 60 derecede fırınlanıyor. Fırından çıkınca aylarca güneşte bırakılıyor. Gündüz güneşe seriyor akşam yeniden topluyorlar. 5 ay kadar sürüyor diye hatırlıyorum. Bu yöntemle bildiğimiz vanilya tad ve kokusu olan çubuklar oluşuyor.

Erdem 01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön