View Single Post
Eski 08-05-2020, 10:26   #2
Çamfıstığı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-04-2020
Bahçenin bulunduğu şehir :Çanakkale

Bahçenin büyüklüğü :4100 m2 ve 5200m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları :Kaz dağlarının o meşhur esintisini sürekli olarak hissettiren bir rüzgar mevcut.Yağış alan bir bölgedeyiz.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 9a

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) :Meyve bahçeleri ve sera

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :Bahçelerin bulunduğu yerler bundan yüzyıl öncelerinde o zamanların menderes nehri ve kollarının bulunduğu yerlerdeymiş.Daha sonraları devletimizin yaptığı ıslah çalışmaları neticesinde şu anda bahçelerin bulunduğu yerlerde derenin getirdiği alüvyonlu topraklardan oluşan verimli bir arazi oluşmuş.Buraların ilk sahiplerinin toprağı ıslah etme çabalarının uzun yıllara yayıldığını düşünüyorum.Şu an bile bahçelerimizi sürerken halen daha dere taşlarına bolca rastlamaktayız.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 7

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? :Belli bir tasarı yapmadık ama yinede rüzgar yönü ve güneş doğuş ve batışını hesap ederek fidan ekimine başlamıştık

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz :var

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel)Aile olarak yapmaktayız ama yeri gelince mevsimlik işçilerden yardım almaktayız.

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir?sebzelik,çardak

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? :Evlatların kıymetini bilip devam ettirmeleri en büyük arzumuz.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :Ceviz,Ayva,Bayramiç beyazı,Şeftali,Nektarin,Elma çeşitleri ve her sene değişik ektiğimiz sebzeler

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? :Yukarıdakilerin hepsi

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? :Bayramiç beyazı

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? :Kendi ihtiyacımız olan tohumları

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? :Taban suyu yaklaşık 6-8 metrelerde ama kuyu açtırmıştık.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? amlama sulama

Toprak özellikleri emir,mangan,fosfor,çinko,bakır yönünden zengin ve organik madde oranı 4,7

Kompost yapıyor musunuz? :solucan kompostu

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? :ufak tefek

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? :Yeni oluşan bir hastalık olursa ******

Bahçeniz organik mi? :tamamen organik diyemem.Çünkü komşularımız da uygulamalar yapıyorlar bahçelerinde

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :Hayvan gübresi

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? :yok

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? :damlama

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? :almıyor

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? :iyiki bahçemiz varName:  1.jpg
Views: 472
Size:  41.0 KB

Name:  2.jpg
Views: 479
Size:  45.1 KB

Çamfıstığı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön