View Single Post
Eski 05-05-2020, 07:13   #315
mbeg
Yeni Üye

mbeg's Avatar

Giriş Tarihi: 28-06-2015
Selamlar, hayrlı günler.. yaklaşık 5 sene önce yurtdışından saksılı sikas getirmiştim, Isparta da evin içerisinde çok büyümeden bu sene ye kadar yaşadı bu sene çicek antalyaya taşındı ancak son zamanlarda (2-3 aydır) yaprakları sararmaya başladı, saksısı altı kapalı saksıydı ve toprakta marketlerde ki saksı toprağıydı,1 saksısını daha buyuk ve altı delikli saksıyla degistirdim yapraklarını dipten kestim ve balkona havadar ve güneş alan yere koydum ancak fazla süredir beklememe rağmen hiçbir değişim olmadı yani sürgün vermedi, en son bugün dayanamayıp acaba kökte mi sıkıntı var diye söktum toprağını temizledim yıkadım evet baktım ki bazı kökler tutunca elinde vıcık oluyor yani çürük, şuan tam olarak ne yapmalıyım, kökleri tamamen kesip mi dikmeliyim yoksa öylece kökleriyle mi toprağa gömmeliyim yoksa belli bir süre kurutmalımıyım, bir yerde çamaşır suyu suya bi kasik katin icinde bekletin sonra iyice durulayin sonra 10 15 gun kurumasini bekleyin yazmislar emin olamadim, ölmesini de istemiyorum bana acil yardım eden olursa çok sevinirim antalya buna iyi gelir derken böyle bir durum oldu.. tam bahar zamanı yeni yaprakları vermesini beklerken yapraksız kaldı.. teşekkürler foto atacağım..

mbeg Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön