View Single Post
Eski 04-05-2020, 09:23   #234
Portakal Rengi
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ancestral Mesajı Göster
Öncelikle hayırlı olsun.

Ben tam anlamadım, tek tek kalfa usta malzeme ile uğraşarak bu boyutlarda ev mi yapacaksınız?

Yapı denetim ne olacak? Şantiye şefi, fenni mesul, müteahhitlik belgesi?

Çok çok düşük rakamları baz alarak bütçe çalışması yapmışsınız, 1. sınıf (lüks değil) inşaatın minimum maliyeti 1200 TL'dir. Ki sizin bu maliyetlerle 1. sınıfı bırakın 2. sınıf olarak bile bu işi yapmanız biraz zor.

Perde beton, drenaj, zemin etüdü vs yaptırmanız gerekecek.

Yanlış anladıysam kusuruma bakmayın, mesajı görmezden gelebilirsiniz.
Kendiniz yapmak isterseniz 20 den çok ekip ile uğraşacaksınız. Bu doğru. Birisi sizin için yaparsa, 21 inci belayı alıyorsunuz demektir. Asıl bela olmasının nedeni şöyle: İşine geleni sizin adınıza gibi yapması. Ekiplerde de aynı sorun oluyor ama kural koyucu yaptıran oluyor. İkinci yararı, paranız biriktikçe devam ediyorsunuz. Örneğin giriş katı bitsin üst kat seneye diyebilirsiniz. Prefabrikten iyidir.
Yapı denetimi gerekliyse iki durumda da maliyeti ödeyeceksiniz. Bir kereliğine kendi evinizi yapmak için müteahhitlik belgesi alabilirsiniz. Diğer zorunlu çalışanlar için proje gurubu yardımcı oluyor. Götürü olarak bir muhasebeci ile anlaşıyorsunuz, SGK işleri de yürüyor.
Zemin etüdü, beton testi vb proje gurubu veya denetim tarafından yapılıyor.
Herkesin müteahhit olabildiği bir ülkede yaşıyoruz. Daha iyi yapacaklarını düşünmüyorum.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön