Tohumlar toprak yüzeyinden çıkınca bir gün evin içerisinde tek led lambanın altında tuttum kendine gelsin, atamadıysa tohum kılıfından yardımımla kurtulsun diye. Sorunu olmayanları ertesi gün çatıdaki minik seraya koydum. 10 gün kadar sürekli serada kaldılar, sıcaklık öğleye doğru 25 dereceleri geçince kapıyı açtım, geçen hafta da artan sıcaklıklar ve büyüyen fideleri göz önüne alarak gündüzleri dışarıya çıkardım. İki gün de gölgede beklettim, bir haftadır da resimdeki gibi ince gölgeliğin altında duruyorlar.
Resimde kırmızı yerlere geçen sene de olduğu gibi dahliyalar ekildi. Bu yıl pembe kısma da çim ekilecek (önümüzdeki haftalar da bu işe de başlamalı yavaştan) Pembenin sağ tarafında geçen yıl mısır ekiliydi, bu yıl oraya da dalya ektik. Ön tarafta elma ağacının yanında mavi renkli yerde dört adet ekinezya var, geçen sene tohumdan ekmiştik ancak çiçeklenmemişti. En üstte ve bahçenin dibinde (resimde daha yakında çıkmış) mor renkli yerde dalgıç var. Damlamaları dolayısıyla ekim-dikim sıralarını, çim sulamasın için ana boruyu nereden nasıl geçireceğimi bulamadım daha.