View Single Post
Eski 02-05-2020, 01:19   #312
patara67
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-12-2014
sayın ceviz yetiştiricileri eğer ilk baştan itibaren okuduysanız şu an en son durumu belirtmek istiyorum.
Ankara da ceviz yetiştirmeyi seçtiğim 6 yıl önce aynı zaman da Babamın bahçesi olan ve dedemden kalan Çorum/İskilip te de 40 civarında Oğuzlar77 ve Kaman cevizi dikmiştik şu anda onlardan verim almaya başladık geçen sene yaklaşık 100 kg kabuklu ceviz oldu.
Ankara Ayaş Oltan da bulunan bahçemi nihayet bu sene satabildik ve harcadığımızdan çok düşük fiyata sattık yani zararına verdik çünkü ANKARA da ceviz yetiştirmek uygun değil. Çok araştırdım dona karşı çözüm bulamadım bir çözüm vardı belki (üstten sulama) ona da çok para gidecekti yapmadım.
HATALAR
1. İlçe Tarımdaki Ziraat Mühendislerine güvendim. 5 yıl ceviz üzerine Çiftçi kayıt Sistemim vardı güya her şeyi kontrol edeceklerdi. hala gitsen sorsan orada ceviz yetişip yetişmediğini bilmiyorlardır
2. Fidanları Oğuzlardan almıştım orada bana bunları satan Fatih CIBIR adlı kişi Ankara da ceviz yetişmeyeceğini söylemedi. çünkü kendisi adı gibi biliyordu.
3. Kimyasal gübre kullandım bu ceviz için iyi değilmiş. ne zaman kullanmadım cevizlerin durumu o yıl çok iyiydi
4. İbrahim BALKAL satış yapmak için ege bölgesi şartlarına göre açıklama yapıyor ve İç Anadolu bölgesindeki yetiştiricileri şaşırtıyor. Çünkü Çorum İskilip teki bahçemize onlardan aldığımız yabancı çeşitler hiç büyümedi
5. Çok para ve emek harcadım 6 yıl boşa gitti
6. ortak yaptım yanlış yapmışım
7. evden çok uzaktı 60 km çok sorun oldu
KISACASI ANKARA DA CEVİZ OLMUYOR Hobi olarak bazı yerlerde olabilir fakat KAPAMA BAHÇESİ ZOR. zaten olsaydı Ankara nın CEVİZİ MEŞHUR OLURDU

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön