View Single Post
Eski 03-10-2007, 09:59   #537
şükran ünal
Ağaç Dostu

şükran ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Sevgili Zenfree,sevgili Nevsune,çok güzel ve çok önemli bir konuyu buraya taşımışsınız. Yüreğinize sağlık. Bizde ailece bu konulara çok önem veriyoruz ve iki kızımıza da bu eğitimi vermek için elimizden geleni yapıyoruz.Bende öncelikle bu telefonda ve bilgisayarda gençler arası sobette ve mesajlaşmada kullandıkları dile çok bozuluyorum.Nedir bu Allahaşkına. Sonra günlük hayatta hep ağzımızda dizi filimlerde kullanılan hitap ve konuşma dili ,Mağazalarda indirim yerine ''SALE'' etiketleri,gibi bizi çok ince ayarda türkçemizden uzaklaştıran daha neler neler.Buna en büyük etken olarak televizyondaki herşeyin kontrolsuz ama rayting amaçlı yapılıp sunulması,RTÜK'ün bana göre kendine zaten hayrının olmaması gibi nedenler çok.Yurt dışına henüz gitmedim ama giden yakınlarımdan o ülkenin insanının sizinde dediğiniz gibi dil konusunda asla taviz vermedikleri yönünde.Eğer oranın diliyle konuşmazsanız asla cevap vermeye yanaşmadıklarını söylüyorlar.Başta Japonya halkı bu konuda çok katılarmış. Tekrar teşekkürler.

şükran ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön