Lütfen yardım edin
Merhaba. Hediye olarak Açelya geldi bana intertte araştırdığımda sulayıp güneşte bekletmem yeterli olcak gibi şeyler yazıyordu. Bende öyle yaptım. Tabi yaprakları çiçekleri büzüştü dökülmeye başladı saksısı küçük herhalde deyip açelyaları köklerinden bölerek üçe ayırdım farklı saksılara diktim (ilk çiçek deneyimim) ilk başta güzel gidiyordu ama evin içinde durunca yaprakları çiçekleri hepsi gitti balkona güneşe koydum daha kötü oldu. Şimdi bir tanesi tamamen dal ve sadece ufacık yapraktan oluşuyor ve dalın çok az kısmı yeşil, bir tanesinde çiçekler gitti yapraklar aşağı bakarak duruyor bir tanesinde bu forumda okuyarak su püskürtme yaparak limon su vererek kendine gelmesini sağladım sanırım suyu çok geldi hafif çiçekleri kahverengileşti ama aşağıdan bir yaprak çıkartmaya başlamış. İnanın çok üzülüyorum bir canlıya yanlışlıkla bilgisizce zarar verdiğim için. Yapabileceğim bir şeyler var mıdır? Kökü olan dalı olan çiçek hala canlıdır diye düşünüp atmakta istemiyorum. Cevap verirseniz sevinirim
|