Sılaj
SILAJ
EM Silo içerisindeki laktik asit bakterileri bir miktar şekeri laktik aside dönüştürerek pH’ının düşmesini ve böylelikle daha kararlı ve daha dayanıklı bir silaj elde edilmesini sağlar. EM silo içerisindeki diğer bir bileşen maya, fermantasyonun daha da ilerlemesini sağlayarak, silajın besin değerini artırır. EM Silo silajı kararlı hale getirmekle ve yemin enerjisini korumakla kalmaz, aynı zamanda silajın yem olarak enerjisini artırır. Bunu benzersiz bakteri ve maya dengesi sayesinde başarır ve bu yüzden iklim koşulları ne olursa olsun kullanılmalıdır. Silajın oluşum sürecinde Ph nın hızla düşmesini garanti eden ve içerdiği mayalar sayesinde anaerobik metabolitlerin oluşmasına neden olan EM Silo birçok mikroorganizmanın dengeli bir karışımından oluşmaktadır.Oluşan metabolitler silaja hayvanın beğeneceği güzel bir tat verir ve silajın aşırı derecede ısınmasını önler.
Kullanım amacı : Silajın daha kısa sürede olgunlaşmasını sağlamak, silajın dayanıklı olmasını ve besin içeriğini muhafaza etmesini sağlamak. Sindirim kanalında mikroflora dengesini düzenlemek, zararlı mikroorganizmaların üremesini önlemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve yemden yararlanma oranını artırmak.
Kullanım şekli ve dozu : 2 litre EM Silo® 100 litre suyla seyreltilir. Bu karışımdan 4 litre silaj yapılacak ürünün tonu başına spreylenir. Eğer daha az su kullanılacak 2 litre EM Silo® en az 50 litre suyla seyreltilmelidir. Bu karışımdan ton başına en az 2 litre kullanılmalıdır.
Kısaca 20 litre EM Silo® ile 250 ton silaj yapılmaktadır.
Etkin Mikroorganizmalar (EM) ilk olarak Japonya’ da Okinawa Üniversitesi’ nde Profesör Dr.Teruo Higa tarafından geliştirilmiştir.
Orijinal ürünlerde ''EM'' Logosu ve ''EM HOLOGRAM''ı bulunmaktadır.
|