View Single Post
Eski 13-04-2020, 11:49   #5
ÖzgürSunman
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-03-2020
Teşekkür ederim. Açtığım konuyu bulamadım dün. Leylandilerin ve alev ağaçlarının dikimini bitirdim. Elimde 50 küsür alev ağacı 20 küsür leylandi kaldı. Dikecek yer bulamadım. Yol Bahce duvarının dibine ortancalar ile alev ağaçlarını yakından ekmek zorunda kaldım. Eğer yakın çevremizde ihtiyacı olan varsa ağaçlardan hediye edebilirim. Evin duvar dibine ismini bilmediğim bazı çiçeklerden hediye edilmişti onları diktim. Resimlerini atmaya çalışacağım. Bugün ak üçgül tohumlarını ekmek istiyorum. Öncesinde sulama için, pırpır dönerek su atan kazıklı bir tabanca aldım. Şebeke suyu basıncı umarım yeterli olur. Şu anda gübre atmalımıyım onu düşünüyorum. Ziraat odasına gittim sordum ve şeker gübresi atabileceğimi söyledi. Aynı zamanda da sonbaharda ekimin iyi olacağını söyleyenler var ancak beklemeye tahammülüm yok. İncelediğimde ak üçgül ün humuslu toprak sevdiğini gördüm. Bizim toprağımızda koyu kahverengi, killi karışık. Seveceğini düşünüyorum. Tohumu ekerken serpme mi yapmalıyım, nasıl dengeli dağıtabilirim, yoksa gömme mi yapmalıyım çok bilgisizim. 1,2 cm derinde olmasını nasıl ayarlayabilirim ki? Sanırım tohumu atıp tırmıkla karıştırıp sulamaya başlayacağım. Gübre bulabilirsem de biraz gübre karıştıracağım. Silindirleme imkanım şu anda yok. Ektikten bir süre sonra silindirlesem zararı olmaz ***. Acemiliğim her halimden belli oluyor. Ak üçgülün ve ağaçların kaderini aralıklarla sizinle paylaşmaya çalışacağım.
1)Resimlerde paylaştığım çiçeklerin ismini bilen varsa çok sevinirim.
2)Leylandi ve alev ağaçlarının dibi resimdeki gibi yaşlı, nemli iken tekrar sulamak zararlımıdır? Yoksa kurumasını bekliyeyim mi!?
3) Leylandilerin dikiminden ne kadar zaman sonra form vermeye, budamaya başlayabilirim?
4)ak üçgül tohumunu atmadan önce toprakdaki yeni yeni çıkan yabani otlara ot kurutma ilacı atsam ekeceğim ak üçgül için zararlı olur mu?
Saygılar..

ÖzgürSunman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön