Blue-beauty ler üç yıldır çoğunluk ektiğimiz üç çeşitten biri, diğerleri bulgar kırmızı domates (birer kg. luk) ve Hafize Baliç pembe domatesi. Bu üç çeşit içerisinde en küçük olan B&B domatesleri yumruk büyüklüğünü pek geçmiyor ve üçü arasında en erkenci olan. Sert yapısı, ince kabukları, değişik-ilginç-çekici rengi ve çok hoş tadıyla pek seviyoruz. Salatalarda, yemeğin yanında söğüş olarak tüketilebilir, çoğu ince kabuk yerli domateslerin aksine sert olduğu için taşımaya da müsait; örneğin bulgar, heybetli, maniye vs. torbaya katıp yarım saat taşırsanız mutlaka ezilen, büzülen olduğunu görürsünüz.
B&B sırık çeşit, güçlü yaprak ve dalları var (italian domateslerde yaprak ve dal yapısı zayıf olduğu için bitki büyüyüp yukarı çıktıkça zapt etmesi zor oluyor) ve mutlaka desteklenmesi şart. Bence tek gövdede devam ettirin mümkün olduğunca, çatallamak isterseniz de alttan belli bir yüksekliğe gelinceye kadar ( 75 cm. 1 m. mesela) tek gövdede devam ettirin, sonra budamaya kıyamayacağınız çaktırmadan gelişen güçlü dallar mutlaka olacaktır ki onları devam ettirirsiniz.
ÖNERİ: Resmi foruma yükleyin ki bir kaç ay sonra kaybolmasın.
|