Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayprol
Merhabalar kaktüs benimle 1 senedir. Aldığım plastik saksısından hiç çıkarmamıştım hep iyilerdi fakat şu son 3 aydır kızarmaya ve yumusamaya basladilar. Bende cok buyuduler diye dusunp 1 ay once saksi degistirdim ve humuslu topraga koydum. Kum yok icinde. Ve bazi arkadaslarim ssuz kalmistir diye sula demisti suladim. Fakat hala duzelmedi. Koklerine baktim oralar kizarmamis bir sikinti yok fakat ust kisimlari fotograftada gordugunuz givi cok kotu durumda. Ben ne yapmaliyim? Kumlu topraga gecirsem duzelir mi yoksa keserek yeniden cimlendirme mi denemeliyim? Yardimlarinizi bekliyorum  (
|
Kaktüsünüz uzun süre yeterli güneşi almadığı için ince ve cılız büyümüş... Ardından birden daha fazla güneş görmeye başladığından kızarmış (kızarıklık sorun değil, yüzey yanıkları da oluşabilirdi)... Zaten dikkat ederseniz ondan sonra büyüyen kısımlar daha geniş, kalın ve güçlü görünüyor... Kaktüsünüzü düzenli olarak daha fazla güneş alacağı bir yere koyun, ya da şu anda iyi güneş alıyorsa mevcut konumunda tutmaya devam edin.. Ne kadar çok güneş ışığı alırsa o kadar iyi olur, gerçek formunu ve rengini alır... Kışın yeterli güneş ışığını sağlayamadığınız aylarda serin bir ortamda tutup suyunu iyice azaltırsanız uykuya yatacak ve büyümesini durduracaktır... Böylece o cılız, cansız büyüme de gerçekleşmeyecektir... Cansız büyümenin telafisi yoktur. Yani o kısımlar öyle kalırlar... Ayrıca, kışın ardından güneşe çıkaracağınız zaman bunu alıştırarak, yavaş yavaş süreyi arttırarak yapmalısınız... Böylece kızarıklıkların, daha da kötüsü yüzey yanıklarının oluşması önlenmiş olur.. Bol şans...