Sayın mkarin19, tecrübeli olduğumu söyleyemem.Köy kökenli olduğum için geleneksel tarım (sebze ve meyve yetiştiriciliği) konusuna pek uzak değilim. Topraksız tarım konusunda ise yaklaşık üç yıldır teorik olarak epeyce bilgi edindiğimi söyleyebilirim. Hatta sosyalbilimci olmama rağmen excell üzerinde amatörce bir besin hazırlama proğramı bile yaptım, istediğim (ppm değerleri verilen) formulü hazırlamak için gerekli bileşikleri (gübreleri) hesaplayabiliyorum. Ancak hiç malzeme satınalıp besin hazırlamadım. Uygulama olarak ise bir önceki yıl kendimin uygun yerim olmadığı için müstakil evi olan bir yakınımın bahçesinde Autopot easygrow2 olarak bilinen 10 adet saksıda domates,biber ve patlıcan denedim.Besin olarak Sayın Kudret TEZEL hocamın üçlü besin kitini kullandım. Tüm bitkileri tek bir tanktan besledim. Gelişim aşamalarına göre (Kudret Hocamın tarifine göre) dozu ayarladım.İlk denemem olmasına rağmen kendimi başarmış kabul ediyorum. Şimdi sizin Howard Resh formulü ile ilgili sorunuza gelince : mükemmel bir gelişim ve verim beklemiyorsanız yeterli olacağını düşünüyorum. Ancak sizin kaynak suyunuzun EC'sinin çok yüksek olması sorun yaratabilir.Hem uygun EC'yi yakalamakta hemde uygun besin dengesini yakalamakta sorun olabilir. Biraz fazla uzattım galiba,kusura bakma.
|