Geçen yıl mayısın 12 sinde fideleri dikmişiz. Bu yıl mayısın sonlarını görelim diyorum, güneş olsa da toprak ısınmadan ekip dikmenin artısı olmadığı gibi yağmurlu da geçerse daha zararı oluyor; hastalıklara davetiye çıkarması ve bakliyatların ekim sonrası topraktan çıkışını engellemesi gibi.
Geçmiş notlara baktım, arada hepsini okumak gerek çünkü bu yıla dair kendime önerilerimi bile unutmuşum. Solucan gübresi kullanımı, damlama sistemi kullanımı, ekim-dikim aralıkları, çapa makinesi, malçlama vs. vs. pek çok notlar almışız bahçeyi ziyaret eden sizlerle birlikte.
Öncelikle patlıcan tohumlarını 1-1,5 gün suda bekletiyorum, bir hafta sonra biber ve biberden bir hafta sonra da domates tohumlarını çünkü en geç patlıcan çimleniyor. Biber tohumunu bir gün domatesi yarım gün suda bekletmek yeterli.
2018 de 20 şubatta, 2019 da ise 28 şubatta ekime başlamışım. Geçen yıl fideleri toprağa diktiğimde fazla gelişmişlerdi dolayısıyla bu yıl bir hafta bu sebeple geç başlamam gerek, iki hafta da dikimi geciktireceğim için üç hafta ilave ettiğimde 10 gün sonra maç başlayacak.
Bu yıl dahliya soğanlarını yukarıda bıraktım, kalın mukavva kutuların içerisine bolca perlit-talaş-gübre döktüm, ortasına soğanlar yine karışım ve kağıtla örterek kutuları kapadım, üzerini de halı-battaniye ile kapadım. Bakalım açtığımızda nasıl manzara ile karşılaşacağız.
|