View Single Post
Eski 02-10-2007, 01:39   #91
Lotus_1071
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-09-2007
Mine hanım

Ben fikrimi beyan ettim. Hemen altına külliyen yalan diye bir cevap geldi.
Bir diğeri ingilizcen yoksa tercüme ediim .... olta atıyon balık tutuyon

Bu size yapılsa ne düşünürsünüz_? veya nasılbir tepki verirdiniz_?
sizce ne kadar medenice bir hareket_?

Fikrime katılmaması gayet doğal, bir çok fikir ortaya atılacak, yanlışlar ayıklanacak doğrular paylaşılıp çoğaltılacak, Burası bir platform anlatsın açıklasın bende öğreneyim ve hatta özür dileyim. Uyarınızda haklısınız ve bekliyordum ama aynı uyarıyı, yalan **** oltacı gibi hitapları doğrudan şahsa yapanlarada yapmanızı beklerdim. Kaç gündür arkadaşların yazıları blokda, ve hala hiç uyarınızı okumadım, Mine hanım. Yöneticinin adaleti sadece kendine olmamalı. ( Benim fikrim )

Benim tek sorduğum şu ; gördüğüm ve araştırdığımda bu konuda teknik kişiler '' PiciaKOS KOSTER glauca '' isminin olduğunu ve münih yakınlarında Hollanda sınırına yakın (jadalogda dediler ama yer ismimi yoksa başka bir şeyi ifade etmek içinmi )bir ailenin şahsi ormanlarında özel olarak korudukları ağaçlardan aşı yöntemi ile çok az sayıda, 400 yıldır üretimini yaptıklarını, araştırmalarda amerika kökenli maviladin cinsinden ve aynı isimle anılan bir ladin diye öğrendim. Orada oturan Türk ailelerde anlattı.
ben sadece bu konuda bilgisi olan bulundukları çevrede bu ağaçtan olan varmı diye sordum insanlara hepsi bu

Ayrıca şamil arkadaşımın üslubu ve bilgileri aktarış tarzı yönünden teşekkür ederim. Emekleri bereketli olsun zannederim dikkat etmemiş kim ne yazdı diye ama benim itirazlarıma güzel örnekler vermiş .
Kendisini tanımıyorum yazdıklarına istinaden söyleyeceğim, kendisi istisna üreticilerden. belki 1000 üretici var 10 tane aşı yapan, aşılı üretim yapıp satan üretici tanımam. Yıllarca bu işe emek harcamış bu işi namusuyla yapan üreticiler ve bilgiye sahip kurumlar var (orman bakanlığının bu konuda hiç bilgisi olmadığı orman fakültelerinde bilgi olmadığı gibi itirazlarım konusunda )

bir örnek daha samil bey yazmış renk değişmeme riski yüzde 70 -80 . Çok garanti olsun derseniz aşılı alın diyor. Bunları açıkça söyleyen, diğer konularda Tüketiciyi yanıltmadan bilgilendiren üretici çok azdır. Kendisini tebrik ederim. yıllık 600 bin üretim yapan biri söylesin piyasada bu ağacın satış fiatını (kendisinin o fiatlara hiç satabildiğini zannetmiyorum) gerçeğinin ne olması gerektiğini Kendisi, alınacak gerçek fiyatını tavsiye etse faydalı olurdu bence ama bilemem sakıncası olurmu . O fiatlara alın dermi_?

samil bey resimde görülen ağacdan daha koyu ve canlı Almanyada şetiştiği söylenen ağaç hakkında bilginiz varmı_? belki siz duymuş olabilirsiniz

saygılarımla

Düzenleyen Lotus_1071 : 02-10-2007 saat 02:32
Lotus_1071 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön