Konu: Roselle
View Single Post
Eski 22-02-2020, 14:16   #73
Şükufezar
Ağaç Dostu

Şükufezar's Avatar

Giriş Tarihi: 13-09-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Owl90 Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar, bu forumu dun kesfettim ve hemen üye oldum. Ben de uzun zamandir bu bitkiyi arastiriyorum ve yetistirmeyi cok istiyorum . Tum yorumlari okudum ve sizler bana umut verdiniz. Konunun ustunden epey vakit gecmis ama bana yardimci olabilirsiniz umarim �� turkiyede tohum bulamiyorum, aslinda nerede aramam gerektigini bile bilmiyorum. Sizlerden anladigim kadariyla rosella sicak iklimi ve uzun yaz donemlerini seviyor. Su an yasadigim yer turkiyede en cok guneslenme suresine sahip ve memleketimizin en yüksek sicakliklari burada ölçülüyor. Tohum bulabilirsem bu cok buyuk bir avantaj diye düşünüyorum. Sadece bu bolgenin havasi cok kuru, eger rosella neme ihtiyac duyuyorsa bu negatif bi sey oluyor malesef. Ama yine de sicakligi dusununce denemeye deger diye dusunuyorum. Bana yol gosterebilir misiniz? ��

Mesajınızın üzerinden hayli zaman geçmiş ama takip etme ihtimalinize dayanarak tecrübelerimi paylaşayım. Pek çok yerden tohum edindim fakat hepsi çimlenmeden çürüdü. Geçen yaz haziran veya temmuz gibi aktardan olabildiğince parçalanmış; paketlemeden önceki büyük parçanın alt kısımlarına denk gelen birkaç paketi aldım. İçinden 3-4 kadar sağlam içi dolu tohum çıktı. Aktar her sene yenilediği için tohumların taze olması yüksek ihtimal.Nitekim tahminim doğru çıktı. Tohumlardan iki tanesi 2-3 gün içinde çimlendi. Bunda yazın yeterli sıcaklığın olması da etkiliydi bana kalırsa. Ama gübre vermeye kalkınca küçük fidanları kaybettim. Bu sene yine aktardan birkaç paket aldım. Olgun olduğunu tahmin ettiğim on kadar tohum çıktı. Sn. Muda da denemem için tohum yollamış. Başarılı olursam bir sonraki yıla paylaşabilirim. Çok sayıda sağlıklı fidan elde edersem göndermeyi denerim. Aktardan kuru hibiskus alarak tohum var mı diye şansınızı denemenizi tavsiye ederim.

Bulunduğunuz yer bu bitkiyi yetiştirmek için daha elverişli olabilir. Site üyelerinden, bulunduğunuz iklimde verim alan olmuştu. Önceki mesajlarda karşınıza çıkacaktır.

Düzenleyen Şükufezar : 21-05-2020 saat 03:52 Neden: Anlatım bozukluğu
Şükufezar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön