View Single Post
Eski 21-02-2020, 12:16   #3379
aleaf
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-02-2019
Merhaba. Ekte görsellerini paylaştığım orkidem için yardım istiyorum siz değerli orkide severlerden.
Görselde gödüğünüz çiçekli dal yaklaşık 3-4 hafta önce ilk çiçeğini açmıştı. Daldaki diğer tomurcuklar da sağlıklı bir şekilde 3-4 günde bir açmaya devam ediyor. Ama yaklaşık 4-5 gün önce ilk açan çiçekler kendini salmaya başladı. Sanırım 1 ayını tamamlamadan solacaklar bu çiçekli dalın üstteki ilk gözünde henüz açmaya başlamamış 6-7 tomurcuklu bir dalı daha var. Tomurcuklar şu an sağlıklı görünüyor ama solmaya yüz tutan çiçekleri görünce tomurcuklarımın geleceği hakkında endişelenmeye başladım. Haftada bir daldırma ile suluyorum. Ayda 1-2 de sıvı besin veriyorum. Toprağında da 2-3 kökü olan bir yavrusu var henüz bunu da ayırmadım. Ayrıca yeşil yaprakları da oldukça büyük ve ağırlaştı gövdesi o nedenle yan yatmış durumda. Neler önerirsiniz gidişat için
Çiçeklilik süresini uzatabilmek ve tomurcuklarımı korumak için tüm önerilerinize açığım yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çoook teşekkürler

Eklenen Resimler

aleaf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön