Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist
Ben 3 adet Hindistan cevizi ile konunun başındaki nemli poşet yöntemiyle köklendirme ye çalıştım ama sadece çürüdüler maalesef. Sanırım çok taze olması gerekiyor? Sn. siflera12 demişti sanırım bu konuda: ceviz yerine doğrudan satılmakta olan ufak fide/ağaç alarak yapılabilir ancak bir diğer üye kırmızı palmiye zararlısından bahsetmiş (2006 link/haberi olsa da) ve ithalat yasak yazılmış. Hala güncel mi bilmiyorum tabi; eğer satılıyor ise yasağın kalktığını varsaymak yanlış olmaz sanırım. Eğer görürsem alıp denemeyi düşünüyorum (zaten cevizin tanesi 7-10 lira arası değişiyor 3 ceviz 30 lira çöp oldu ki daha fazla denemenin de bir şey değiştireceğini sanmıyorum, zira çok taze olmuyor sanırım cevizler geldiklerinde gümrük'te bekliyor vs).
Ayrıca Sn. Eeomer07 ve siflera12'ye çaba ve denemelerinden ve ayrıca ilerleyiş ve aşamalarını paylaşmış olmalarından dolayı tebrik ediyorum. Forum'ların mantığı bilgi, deneyim ve tecrübe paylaşımıdır netice itibari ile ve kendileri son dönemde bu yönde paylaşım yapan nadir kişiler. Gelişmelerden bizi haberdar etmeye devam edin lütfen.
|
Bildiğim kadarıyla palmiye ithalatı tamamen yasak değil, kırmızı palmiye böceği görülen bazı ülkelerden yapılması yasak. İnternetten palmiye fidanları satılıyor. Örneğin aşağıdaki ilanda ürünün ithal olduğu belirtilmiş.
https://www.fidanistanbul.com/urun/5...,-saksida.html
Mesajınız için teşekkürler. Denememde gelişme oldukça paylaşım yapmaya devam edeceğim.