View Single Post
Eski 09-02-2020, 09:03   #8897
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sevgili AkisSoftware, chımonanthus preacox'u gördüğümde hayran olmuştum, bahçemde mutlaka olmalı diye düşündüm. Hem bayağı eziyet çektim hem de oldukça masraf ettim bu bitkiyi bahçeme kazandırana kadar.
Ben tohumdan yetiştirmedim hep fide elde ettim. Beş altı kez aldım, ilk sene hıh tam oldu derken kış sonu öldü.

Bahçede her defasında ayrı yerlere diktim fideleri, kimi zaman kuytu yere, kimi zaman güneş gören yere ama dedim ya tamam bu sefer oldu derken bitki yine gitti.
Daha sonra saksı içinde tuttum, kışın limonluğa aldım baharda çıkardım. Saksı içindeki boyu neredeyse 1,5 m yi bulmuştu ama yine olmadı.

İnat bu ya; ya yetişecekti ya yetişecekti misali.....uğraştım da uğraştım ve sonunda galip geldim.

Şimdi bahçemde gayet gelişmiş halde ayrı ayrı yerlerde birisi kuytuda, diğeri güneş alan yerde iki çalı mevcut. Hiç bir bakımı da yok, ne buduyorum ne de özel bir şey yapıyorum, kendi kendine açıyor, tohum veriyor, büyüyor.
Kış aylarında her ikisinden de 20-30 cm boyunda çiçekli dallar kesip evin her tarafına koyuyorum.
Misafirlerim gelecekse onların yatak odasına koyduğum çay bardağı kadar minik vazodaki 2-3 minik dal gelenleri hayran bırakıyor.

Bu mevsimde nergisler ve kış tatlıları bahçemi çok özel yapıyor. Topladığım çiçekler evimi mis kokularıyla dolduruyor.

Kardelenler de çok güzel ama dedim ya vazo çiçekleri bir başka.

Name:  IMG_5051 (800 x 449).jpg
Views: 500
Size:  31.2 KB

Name:  IMG_5054 (800 x 449).jpg
Views: 506
Size:  29.7 KB

Name:  IMG_5056 (800 x 449).jpg
Views: 489
Size:  30.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön