Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist
Arkadaşlar size iki sorum olacak
İlk olarak ben bu tohumları talep ettim ve çimlendirmem lazım ne yapmam lazım adım adım yazarsanız sevinirim
İkinci olarak diyelim ki ben bu tohumları çimlendirmeyi başardım galiba toprak asidik olmadı lazımmış biz bu toprağı evdeki imkanlarla nasıl elde edebilirim buluşa yanıtlayana tekrar teşekkür ederim
NOT : ben ortaokul 3 seviyesi bir üyeyim lütfen basit bir dille anlatın yoksa beynim almayabilir
İyi günler
|
pfaf ın yazdığına göre blubery çoğaltımı.
Tohum - kireç içermeyen bir saksı karışımında bir serada kış sonunda ekin ve sadece tohumu örtün [78]. Depolanan tohum 3 aya kadar soğuk tabakalaşma gerektirebilir [113]. Başka bir raporda, olgunlaştığı anda tohumu bir serada ekmenin en iyi yol olduğu söyleniyor [200]. Yaklaşık 5 cm boyunda olduklarında, fideleri tek tek saksılara dikin ve en azından ilk kışları için serada hafif gölgeli bir konumda yetiştirin. Beklenen son donlardan sonra, ilkbaharın sonlarında veya yaz başında kalıcı konumlarına dikin. Greenwood çelikleri, bazı turba içeren bir kompost içinde gölgeli bir konumda Mayıs / Haziran [113]. Yarım olgun ahşap çelikler, topuk ile 5-8 cm, bir çerçeve içinde Ağustos [78]. Yavaş ve zor. Olgun odun kesimleri, Kasım ayında hasat edilir ve bir buzdolabında saklanır, daha sonra Mart ayında bir çerçeveye ekilir. Yaz sonu veya sonbahar başında katmanlaşma [78]. Başka bir raporda baharın katmanlaşma için en uygun zaman olduğunu söylüyor [200]. 18 ay sürer [78]. İlkbahar veya sonbahar başlarında emicilerin bölünmesi [113].
ben toprak şartlarında neredeyse tüm çeşitleri denedim. elimdeki tüm asitli gübreleri kullandım buna rağmen sadece elimde yaşayan legacy ve pink lemond çeşitleri kaldıç onlarda tahminim bu sene kurur.
blubery bizim buralarda ancak saksıda olur. benimde uğraşmaya zamanım yok.