Konu: Deprem
View Single Post
Eski 30-01-2020, 02:29   #71
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eomer07 Mesajı Göster

Daha çabuk olmalıyız ancak ortada büyük bir direnç var. Biz kendimiz, Türk insanı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da küçük bir sarsıntı oldu ve bu şehirde büyük bir kargaşa oluşmasına yetti. Yıllardır İstanbul'da deprem olacağı söylenmesine rağmen, insanlara depremde neler yapılması gerektiği anlatılmasına rağmen depremi hisseder hissetmez asansöre koşup çağır düğmesine bastık. Asansör gelmeyince merdivene koştuk. Kimimiz merdivende düştü, ayağını kırdı. Araba var mı yok mu bakmadan yola fırladık. Allah esirgedi çarpılmadık. Telefonu çıkardığımız gibi herkesi aradık, şebekeyi çökerttik vb. Israrla bilinçlenmek istemiyoruz. Bu sadece deprem konusunda değil, her konuda böyle ama konuyu dağıtmak istemiyorum. Türkiye'de deprem oluyor. Birinci gün yakınlarımızı arıyoruz. İkinci gün ölenlere üzülüyoruz. Üçüncü gün birbirimize sövüyoruz. Sonra unutuyoruz. Sonra yine deprem oluyor yine ölüyoruz.
Biz buyuz maalesef Depreme karşı icat ettiğimiz en çarpıcı önlemlerden biri de ''camdan atlamak''

Japonya’daki 8,9 büyüklüğündeki depremi yaşayan Türklerden Selimhan Kılıç, sarsıntı başlayınca kendini camdan dışarı attığını söyledi. Kılıç, “Biraz sakinleşince eve girdim. İkinci sarsıntıda da yine camdan atladım” dedi.

Japonya'da camdan atlayan tek kişi Türk - GÜNCEL Haberleri

Israrla bu huyumuzdan vazgeçemiyoruz
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yasam/677293.aspx

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön