Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şehirliköylü
Sayın Muda; yazdıklarınızı yanlış anlamadıysam bilyalı kekik, mercanköşk ile karıştırıldığı için bir orijinal olma sorunu var. Neyse ki, benim bahçede her iki bitki de var, hatta kısıtlı sayıda mercanköşk tohumu paylaşıyorum.
Eklenti 702618
Bu iki bitkinin aromaları farklı; görsel olarak da, kekiğin sap kısmı tüylü gibi olmasıyla ayırt edilebilir sanki. Bilyalı kekik tohumlarını da viyole ektim, çimlendiler ama son derece minikler henüz. Bu durumda bilyalı kekiklerim orijinal diye düşünebilirim
Benim bilyalı kekiğe bizim köyde "eşek kekiği" diyorlarmış ama bizim köylüler her şeye değişik isim veriyorlar
Bir de görüntüsü aynı bilyalı kekik gibi olan ancak aroması çok daha yoğun olan Kerata yunan kekik fidesini Zengarden'dan alıp yanına ekmiştim, dallanıp budaklandıkları için şimdi birbirinden ayırmakta zorluk çekiyorum. En kısa zamanda Kerata'yı başka bir alana nakledeceğim.
|
Yalnız bilyalı kekik ve keratanın birbirini çapraz dölleyebileceğini göz önünde bulundurmak lazım. Bence bu gibi durumlarda en garanti yol çelikle üretim yapmak gibi, ne dersiniz?