View Single Post
Eski 10-01-2020, 22:07   #55
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,803
Ben 2019 yılı itibari ile iki defa sarımsak ekimi yaptım. Bizim buraya göre geç kaldım. Şu anda her yer tamamen kar ile kaplı. Geçtiğimiz yıl yaptığım dikimde sanırım ilkbaharda yaptığım için komşumun söylediği gibi Fatih_Soydemir arkadaşımızın gösterdiği gibi tek diş ve yuvarlak olmuştu. Pırasaları ve patatesleri sökerken bir miktar çıkmıştı. Onları bulduğum zaman fotoğraflarını çekip siteye yükleyeceğim.

Tam zamanında olmasa da ucundan kıyısından iki parti aralarında bir hafta veya on gün gibi farkla sarımsak ektim. İlk ektiklerimden köklenip filizlenenler vardı. İkinci ektiklerimin ne durumda olduklarını bilemiyorum. Ancak şu anda kar olsa da baharla birlikte filizlenip muhtemel ürün verirler.

Fatih arkadaşımız Antalya gibi sıcak bir yerde. Bana göre de erken bir dikim yapmış. Ben ise soğuk yerde Aralık ayında geç bir dikim yaptım. Kasım ayı ideal olan anladığım kadarı ile . Onun tecrübelerini de muhtemel olarak göreceğiz.

Mart 15 gibi ben de unutmaz isem normal sarımsaklar ekeceğim. . Normal sarımsağın da tek dişli olabileceğini bu şekilde görmüş oluruz. Tunceli sarımsağı bu kadar kişinin aramasına rağmen çok bulunan bir şey değil. Normal sarımsağı baharda dikenler olursa her hafta bir kısım dikerek hangi zamanda tek diş olduğunu, yöremizdeki normal sarımsağın tek diş olabileceğini görebiliriz.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön