Konu: bahcedenn
View Single Post
Eski 01-01-2020, 18:39   #7
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
West India Burr Gherkin

Name:  West India Burr Gherkin I.jpg
Views: 1697
Size:  67.4 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum türü: Gherkin, Cucumis anguria
  • Tohum çeşit adı: West India Burr Gherkin
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: İlk yıl
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
  • Tohumun kökeni: Afrika olduğu düşünülüyor
  • Tohumun geldiği yer: Ticari tohum
  • Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: huseyink005 tarafından Kirpi Salatalık olarak paylaşıldı. Fakat aynı çeşit mi bilmiyorum.
  • Dağıtılacak tohumun saflığı: Aynı aileden başka bitki olmadığı içim bir önlem alınmadı.
  • Kullanılan gübreler: Organik bazlı bitkisel ve hayvansal gübreler
  • Kullanılan ilaçlar: Bu bitki için hiç ilaç kullanmadım.
  • Hasat yıl ve ayı: 2019 Eylül
  • Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Etrafında aynı aileden bir bitki olmadığı için hiçbir izolasyon uygulaması yapmadım. Bildiğimiz salatalık çeşitleri ile hibritlenmiyor.
  • Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Kuvvetli gelişen yayılıcı bir çeşittir. Tohumdan ilk fidelediğiniz zaman gelişimleri çok yavaş oluyor. Fakat kalıcı yerlerine alıştıktan sonra atağa geçiyorlar ve tüm yaz boyunca sürekli gelişim halindeler. Bu yüzden sarılacakları bir çit kenarına dikmekte fayda var. Yoksa kendi başlarının çaresine bakıyorlar. Verimli bir hasat için tam güneş gören, zengin ve iyi drenajlı bir toprak kullanınız. Sürekli boy atma ve yayılma eğilimindeler. Suyu sever. Sıcaklarla atağa geçer. Su ve sıcaklıklarla doğru orantılı olarak verimlidir. Fakat susuzluğa ve hastalıklara da dayanıklıdır da.
  • Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Ceviz büyüklüğünde ve dikenli meyveleri vardır. Taze olarak yediğinizde dikenlerin ağzınızın içinde rahatsızlık vereceğini düşünseniz de ilk ısırığı aldıktan itibaren yanıldığınızı hemen göreceksiniz. Çıtır çıtır aşırı lezzetli bir çeşitmiş. Yalnız irileşmeden ve rengi sarıya çalmadan hasat edilmelidir. Yoksa çekirdekleri belirgin hale geliyor ve tadı da limon sıkılmış salatalık gibi oluyor. Ekşi severler o halde de tüketebilir. Yalnız çıtırlığını biraz kaybediyor. Turşu yapmaya fırsatım olmadı. Fakat turşusunun da çok güzel olduğu söyleniyor.
  • Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumunu alacağımız meyveleri mümkün olduğu kadar dalında bekletip iyice olgunlaşmasını sağlıyoruz. Sonrasında ise aynı salatalık tohumu alır gibi tohumlarını alıyoruz.
Name:  West India Burr Gherkin II.jpg
Views: 1660
Size:  74.0 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön