Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Çok yıllık
Tohum Türü: Kabakgiller
Tohum çeşit adı: Meksika Salatalığı - Mexican Sour Gherkin - Cucamelon, Melothria scabra
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Düzce/Gölyaka
Tohumun kökeni: Orta Amerika
Tohumun geldiği yer: 2018-2019 Tohum Paylaşım Etk. Sn: Bahçeden
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: 2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği - Sn. kader_bpkp
Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı.
Kullanılan gübreler: Solucan Gübresi
Kullanılan ilaçlar: Kullanmadım
Hasat yıl ve ayı: 2019 Eylül
Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolay
Hasat süresi: Orta, fide dikiminden itibaren 70-80 gün
Büyüme alışkanlığı: Oldukça sarılıcı
Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Bu ekşi Meksika Salatalıkları 2-3 cm boyunda ve ufacık bir karpuz görünümlü olup gerçekten de söylendiği gibi limonlu salatalık tadındalar.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Bilgiler sayın Bahçedenin sayfasından alıntı "Kuvvetli gelişen yayılıcı bir çeşittir. Tohumdan ilk fidelediğiniz zaman gelişimleri çok yavaş oluyor. Fakat kalıcı yerlerine alıştıktan sonra atağa geçiyorlar ve tüm yaz boyunca sürekli gelişim halindeler. Bu yüzden sarılacakları bir çit kenarına dikmekte fayda var. Yoksa kendi başlarının çaresine bakıyorlar. Verimli bir hasat için tam güneş gören, zengin ve iyi drenajlı bir toprak kullanınız. Sürekli boy atma ve yayılma eğilimindeler. Suyu sever. Sıcaklarla atağa geçer. Su ve sıcaklıklarla doğru orantılı olarak verimlidir. Fakat susuzluğa ve hastalıklara da dayanıklıdır da. Aynı bitki üzerinde bulunan erkek ve dişi çiçekler ile kendi kendine tozlanır.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Bildiğiniz minyatür bir karpuz görünümünde olup tadı ise üzerine limon sıkılmış salatalık gibidir. Atıştırmalık olarak, turşu olarak ya da salataların içerisine doğrayarak tüketebilirsiniz. Turşusunu çok beğendik. Biraz çekirdekliler ve turşu halinde oldukça belirginler. Çekirdekler kütür kütür ağzınızda patlıyorlar. Buna rağmen denemeye değer." Turşusunu gerçekten çok beğendik, salatalara çok yakıştı
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: (Tohuma bıraktığımız Salatalık gibi karpuzların sararmasını bekledim ama bir türlü sararmadı, sonrasında çıkardığım tohumlardan bir kaç tanesini denedim çimlendiler hatta ikinci yapraklarını çıkardılar

Tohumunu alacağımız meyveleri mümkün olduğu kadar dalında bekletip iyice olgunlaşmasını sağlıyoruz. Sonrasında ise aynı salatalık tohumu alır gibi tohumlarını alıyoruz.
BU TOHUM İÇİN PAYLAŞIM KAPANMIŞTIR.