Konu: bahcedenn
View Single Post
Eski 26-12-2019, 20:40   #5
bahcedenn
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Blue Cream Berry Domates

Name:  Blue Cream Berry II.jpg
Views: 1861
Size:  73.9 KB
  • Bitki türü: Sebze
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum
  • Tohum çeşit adı: Blue Cream Berry Domates
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: İlk yıl
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Istanbul
  • Tohumun kökeni: Amerika Birleşik Devletleri
  • Tohumun geldiği yer: 2018-2019 Etkinliği Sn. Atilgan
  • Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: 2017-2018 Etkinliği Sn. malbman
  • Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı.
  • Kullanılan gübreler: Sadece organik kökenli gübreler kullandım.
  • Kullanılan ilaçlar: Organik tarımda kullanılması onaylanmış zirai ilaçlar kullandım.
  • Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos
  • Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
  • Hasat süresi: Orta, fide dikiminden itibaren 70-80 gün
  • Büyüme alışkanlığı: Sırık
  • Yaprak tipi: Yaprak tipi ve rengi normal olsa da renk değişikliğini meyve sapında görebilirsiniz.
  • Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Omuzları parlak mavimsi renkte olan krem renkli çeri domatesler.
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık bir çeşittir. Kuvvetli gelişen ve iyi askıya alınma yeteneği olan verimli bir çeşittir. Her çiçek meyve bağlıyor diyebilirim. Mümkün olduğu kadar yüksek sırığa ya da ipe sardırmaya gayret gösterin. Sürekli boy atma eğilimindedir.

• Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Sayın Atilgan'ın da dediği gibi benim de şimdiye kadar denediğim domatesler içinde en tatlı çeşiterden birisi. Tatlı ve meyvemsi bir aroması var. İnce kabuklu ve toplanır toplanmaz çatlamalar başlıyor. Çok dikkatli olmak gerekiyor. Hatta vaktinde hasat edilmezse dalında bile çatlamalar olabiliyor. Özellikle yağmur ertesinde ve nemli iklimlerde dalında çatlama daha çok görülebilir.

Bana göre aşırı tatlı olmasından ötürü damak tadıma çok uymayan bir çeşit oldu fakat menemen içerisinde etli başka domateslerle kullanılırsa güzel bir lezzet vereceğini düşünüyorum.

• Çeşidin Hikayesi: "Open Pollinated" (hibrid olmayan - açık tozlaşan, sürdürülebilir) güzel ve çok lezzetli domates çeşitlerinin ıslah edilmesinde uzmanlaşmış olan Bradley Gates tarafından ıslah edilmiş bir çeşittir.

Name:  Blue Cream Berry I.jpg
Views: 1881
Size:  73.6 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön