Konu: bakidilek
View Single Post
Eski 21-12-2019, 13:42   #9
bakidilek
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-09-2015
mor tomatillo

Bitki türü: meyve
Bitki ömrü: tek yıllık
Tohum Türü:
Tohum çeşit adı:
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Balıkesir
Tohumun kökeni: Sitede bir üyeden satın almıştım
Dağıtılacak Tohumun Saflığı:
Tohumu ilk paylaşan:
Tohum size nereden geldi:
Kullanılan gübreler: hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar: Kimyasal ilaç kullanılmadı.
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:
Hasat yıl ve ayı: meyveler kabuğunu yırtmaya başlamalı ve kabuk kısmı sararmış olmalı. dalından kendi kendine kopmuş meyveler en olgun dönemlerinde olanlardır.

Bitki tipi ve gelişim durumu: bu meyveye ya bayılacaksınız ya da gerçekten bayılacaksınız. meyvesini sevebilen çok az insan tanıyorum ve tadı benim için hayatımda yediğim en kötü şey. daha yemeden garip bir kokusu var ve dış kısmı yapış yapış. ısırdığınız zaman ise sanki yeşil bir domates ile çok az bir şekeri ağzınızda 2 sene çürütmüşsünüz gibi iğrenç bir tadı var, hatta bu tad bir süre ağzınızda kalıyor. şimdi diyeceksiniz ki madem böyle kötü neden paylaşıyorsun? Çünkü bu meyve bayanlarda göğüs kanserine çok çok iyi geliyormuş. hatta nette videyoları falan da var, ve farklı şekillerde tüketilebiliyor. Mesela biraz kekik ile turşusu güzel gidiyor. bu meyvenin garip tadını mutlaka tadın ki hayatta ne garip tadlar varmış diyebilesiniz. bolca dallanıp budaklanan bir meyve ve etrafında kağıt benzeri bir koruyucusu var. Biraz altın çileğe benziyor. bitkiyi erken ekerseniz(son donlardan hemen sonra toprağa almış olursanız) meyveleri zamanla morarır ama geç ekerseniz meyveleri morarmayabilir. çok su verirseniz meyveleri çatlıyor.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: çeri domatesten biraz irice bazen yumurta kadar
Yetiştirme özellikleri:
Çeşidin Hikayesi:

Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: baharda torfta çimlendirilip toprağa alınır. gelişimi için az da olsa hayvan gübresi tavsiye ederim. bitki aralığını fazla bırakın 60-70cm, belki sırıkla desteklenebilir.

Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler:
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: az su ihtiyacı var, ışık seviyor.
İklim gereksinimleri

10 kişi ile sınırlıdır

Eklenen Resimler

bakidilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön