View Single Post
Eski 01-10-2007, 11:11   #125
ERSAN810
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-10-2007
Değerli forum katılımcıları herkese merhaba,
Ben siteye yeni üye oldum adım Ersan, siteyle ilk karşılaşmam 1 sene öncesinde idi. Biraz uzun olabilir ama yine de anlatmak isterim. İstanbul'da yaşıyorum, eşim fen bilgisi öğretmenidir, geçen dönem katıldığı uluslararası bir proje için araştırmalarına yardımcı olmak için araştırma yaparken siteyi incelemiştim.

Konumuz gereği 3 ağacı araştırıyorduk, bunlardan biri de sakız ağacı idi ve burada sizlerin verdiği bilgilerden oldukça fazla yararlandık(isteyen olursa projeyle ilgili ayrıntı verebilirim).

Bu araştırmalar eşime ve öğrencilerine ödül getirdi.Bu sene de yine böyle bir araştırmaya ihtiyacımız oldu, geçen sene ki bilgilerimizi geliştirmek istiyoruz. Biz sakız ağacından aşılanırsa antep fıstığı elde edilebileceğini biliyoruz. Zannedersem aşılanarak antep fıstığı elde edilen sakız eğer aşı yapılmaz ise, tekrar sakız verebiliyor ama emin olmak istiyoruz.

Bir de bunu bir örnekleme içinde gösterbilmemiz lazım yani bunu kendi şartlarımızda öğrencilerin yapabilmesi gerekiyor. Bu çok büyük bir uzmanlık gerektiyor sanırsam. Bize yakın çevrede yardımcı olabilecek bilgili arkadaşlar ihtiyacımız var, ayrıca sakız fidesi de almamız ve bunu belli bir ortamda kurutmadan yetiştirebilmemiz lazım. İklim koşullarını nasıl uydurabiliriz?

Kısaca yardımlarınıza ihtiyacımız var, tabi öğrencilerin de simdiden teşekkürler.
EB

ERSAN810 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön