View Single Post
Eski 18-12-2019, 09:39   #9
İstilacı bitki
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-12-2019
Şehir: Karşıyaka (İzmir)
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sıfır bіr Mesajı Göster
https://www.google.com/maps/place/Pa...2!4d29.3122101

Sanırım büyük ölçekli değil, ama yetişir... Ak deniz de, eğer kıyının nemli bölgesine çok uzak olmamak kaydıyla dikilirse tahminimce hayatta kalabilir.
Kulağa hoş geliyor, ancak, bazı bitkiler istilacıdır, kastettiğiniz yere o ve benzeri bitkileri ekerseniz, çapraşık olarak hızla yayılabilirler. Eğer durumu kontrol edemezseniz, kumsallarda yahut kıyılarda hoş olmayan bir görüntü oluşturabilir. Karetta karettalar için veya bir çok hayvan için bir yerde iyi bir barınak olsa da, kötü yönünden bakılırsa, istilacı olup olmadıklarını iyi teşhis etmek gerekir.

Örneğin, yıllar önce sivasın bir yaylasına gitmiştik, dağların arasında ıssız bir gölet vardı, etrafında hiç ağaç yoktu. Bir kaç yıl sonra aynı yere tekrar pikniğe gittik, köylüler gölün kenarına söğüt ağaçları dikmişler. Söğütler kontrolsüz çoğalmış, tabiri caizse almış yürümüş her yer söğütle dolmuş, sinekten geçilmiyor, gölün suyunu da azaltmıştı. Hiç bir şeyin orijinalini bozmamalısınız, bazen özellikle doğanın dengesini bozarsanız, kaş yapayım derken göz çıkartabilirsiniz.

İstilacı bitki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön