View Single Post
Eski 12-12-2019, 23:28   #17
Sιfır bir
/

Giriş Tarihi: 12-12-2019
salt: youtube.com/watch?v=xm3cE_gbXRI

evet evet fotoğraflara bakılırsa deniz kıyısında yetişen hindistan cevizlerinin kökünde hiç tuzlu su yoktur, aslında görsellerdeki o en mutlu görünen kıyılardaki ağaçların hepside ölmüştür.
florida ordaysa arşın burada.

meşhur kinaye aklıma geldi..."oh! öldüm!" der ve kepçeyi tekrar çorbaya batırır.

hoca en sonunda dayanamaz ve adamın elinden kepçeyi alarak:
"yahu ver şunu da biraz da biz ölelim!" der.

hatta şöyle denilse daha yeridir; aslında o sahillerde bulunan ağaçların tamamı yapay hindistan cevizidir. deseymiş o kalforniya üniversitesindekiler, tam kitabına uyacakmış bu söz

ayrıca, denizin içersindeki tuzluluk oranını falan tartışmıyorum, sonuçta tuz var mı var, tuz zararlıysa peki, neden en yakışıklı ağaçlar sahil kenarında yetişenler peki?

farzı misal yağmur yağdı, bu koskoca denizin içindeki tuzu yüzde kaç yok edecek, kaç gün kaç saat yok edecek? bu mantığa göre yağmur yağdığı için kıyılarda 365 gün sadece tatlı su var demek anlamına geliyor ki, bu imkansız hergün yağmur yağması gerekir, farklı farklı yağış türleri, iklim türleri, farklı hava koşulları var

herşey yazıldığı gibi işlemiyor ne yazıkki, ona kalırsa, çoğu yerde 10 derece altında hindistan cevizinin öleceği bilgisi yaygın, öte yandan gözle görülür kanıtlar var ki bunun aksini zaten ortaya koymaktadır. ben sizinle tartışmak iççin burada değilim.

bir cümle ile özetleyeyim, hindistan cevizi ile alakalı görsellerin çoğunda, özellikle sahilde bulunan ağaçların nekadar sağlıklı göründüğü aşikardır.

bende buradan yola çıkarak düşündüm. üstelik akdenizde yılın büyük kısmı yağışlı, sahile dikim yapılırsa, çok yağış nedeni ile sizin mantığınıza göre akdenizdeki tuzluluğu da azaltabilir.

muz için, çok işitiriz; 'muz denize yakın olacak' şeklinde bir kaide bile var, bölge halkı bunu gayet iyi bilir.

sonuç olarak: akdeniz ikliminde bu sert ve yağışlı kışlar varken hindistan cevizi hayatta kalamaz. toprak geçirgen bile olsada, zemin sürekli nemli kalacağından, kökler çürüyecektir, iç kesimlerde kök çürümesini önleyebilcek bir gübre ya da ilaç icad edilmedi. kök çürümesini ancak tuz önleyebilir, tuzlu su yahut deniz suyunu iç kesimlerde kullanmak toprak kalitesini kalıcı olarak bozacağından. hindistan cevizinin kışın en güzel hayatta kalabileceği yerin kıyılara en yakın yerler olduğunu ileri sürdüm. kendi fikrim olduğunu belirttim. bunu nesi trollük?

hiç bir şeyi test etmeden tersini iddia edemezsiniz. akdenizde; bir tane kıyıda yapılmış talihsiz bir dikim deneyi örneği gösterin o zaman haklısınız demektir!

Sιfır bir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön