View Single Post
Eski 10-12-2019, 13:59   #195
Sıfır bir
/

Giriş Tarihi: 10-12-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kutsalgemi Mesajı Göster
Bır takım ımkansızlıklar nedenıyle gerçekleştıremedığım bır düş aslında bu , kısmet olursa eğer , günün bırınde , akdenızın farklı noktalarında , bır tane de değıl , bır kaç adet denemeyı düşünüyorum..Hem kıyılara tohum , hem fıdan , hatta daha ımkan bulabılırsem dev palmıye ıthalatı bıle yapabılırım , üç çeşıt deneme olacak , ama hıç bırını denızden uzağa dıkmeyeceğımden emınım..Söyledıklerımde gayet samımıyım , dedım ya bıraz kafa kırık benım..Bu arada sahıden düşüncem bu yönde ama , sankı gerçekleşmeyecekmış gıbı bır hıs var ıçımde..Baksana kılavye bıle ısyan ettı harf basmıyor..Demekkı herşeyde bır hayır vardır , Allah akdenız ıklımınde hındıstan cevızı yetışmesını ısteseydı olurdu , sanırım o ıstemıyor , başka açıklaması yok gıbı , ışaretler o yönde
Ümidinizi kırmak istemem ama bence buna kafa yormayın, karataş ve yumurtalık kıyılarında çok kez hindistan cevizi meyvesini kuma saplanmış olarak buldum. Meyvelerden kimisini eve götürüp yedim, kimisini bulunduğu yere kıyıda ıslak kumun içerisini iyice derinleştirdikten sonra gömdüm, ama hiç birisi köklenip büyümedi.

Belki bu dediğim şeyi onlarca kez denedim ama hiç biri sonuç vermedi. Hatta bir daha ki sefere bunu videoya alıp burada paylaşmak isterim. Bu tohumların nereden geldiği hakkında bir fikrim yok, kızıldenizden akıntı yoluyla gelmişte olabilir, meyve ithalatı yapan gemilerdende düşmüş olabilir, sonuç itibari ile akdeniz sahilinde hindistan cevizi şimdilik yetişmiyor diyebilirim.

İşin birde şu yüzü var ki, bazı meyveler kısırdır, çoğaltılamaz ve çimlendirilemezler, eğer bu tip tür ceviz ise bunun hakkında derin bildi sahibi değilim. Doğru tohum tespiti çok önemlidir.

Ancak yinede denemelerime devam edeceğim, farklı metotlarla tabi... Madem hindistan cevizi için en ideal mevziler ıslak deniz kıyıları olarak işaret ediliyor, o halde buralara ya çimlenme kabiliyeti yüksek olan tohumlar ekilebilir veya fidanlar dikilebilir.

Sadece bir tahmin yürütmek gerekirse eğer: şunu belirtmek isterim, akıntı yolu ile bu tohumların kızıldenizden akdenize ulaşabileceği olasılığı çok zayıf bir ihtimal gibime geliyor. Çünkü biraz mantık yürütüldüğünde, yani cevizlerin çimlenme kabiliyetinin olmayışı bunların ticari gemilerle ithal edilen hibrit meyveler olabileceği olasılığını artırıyor.

Fotoğraf gerçektir, yumurtalık sahili:

Eklenen Resimler

Sıfır bir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön