View Single Post
Eski 09-12-2019, 11:49   #308
fenerium
Ağaçsever

fenerium's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi toprakkale Mesajı Göster
Selamlar...
Osmaniye'de tarımda görevliyim. Bambuyu yaygınlaştırmak istiyorum. Tarsus Orman Fidanlığından bir kaç ocak getirerek bazı yerlere verdim. Şu anda 6 ocağımız oldu. Türünü bilmiyorum, araştırdığım kadarıyla mosoya benziyor. Bu bölgede sulak, sazlık, kamışlık alan çok. Konuyla ilgili hemen hemen hiç bilgim yok. İlgilendiğim alan; bunu yaygınlaştırdığımızda tekstil ve kağıt sektörünün ilgisini çekebilirmiyiz? Ya da diğer bir deyişle ne kadar alan elde edersek bu sektörler ilgi duyar.
Bambu bildiğimiz gibi ot cinsinden ve kelimenin tam anlamıyla ot gibi yayılıp büyüyor. Bambuları eğer geniş olanda yetiştirme imkanı varsa ****** Sanayi alanda kulanılabilir, Textil ve kağıttan hariç daha çok Odun Sanayisi için elverilşidir, malum en Sort odunlar diye geçiyor. Parke ve Laminat için çok uygundur. Şerifoğlu bunu yanılmıyorsam m2 350tl ye ssatıyor, ithal bambu. yerli üretime sabır gerekir. 5-6 yıl Sonra istenilen büyüklükte topraktan filiz olarak çıkıyor. 6m2 bir alandan neredeyse 80 filiz çıkıyor bende. bu sene 6cm genişliğinde çıktı topraktan, seneye en az 12-15cm kalın çıkmasını bekliyorum.

fenerium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön