View Single Post
Eski 06-12-2019, 18:31   #10
Şöför emeklisi
/

Giriş Tarihi: 06-12-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kutsalgemi Mesajı Göster
Bır takım ımkansızlıklar nedenıyle gerçekleştıremedığım bır düş aslında bu , kısmet olursa eğer , günün bırınde , akdenızın farklı noktalarında , bır tane de değıl , bır kaç adet denemeyı düşünüyorum..Hem kıyılara tohum , hem fıdan , hatta daha ımkan bulabılırsem dev palmıye ıthalatı bıle yapabılırım , üç çeşıt deneme olacak , ama hıç bırını denızden uzağa dıkmeyeceğımden emınım..Söyledıklerımde gayet samımıyım , dedım ya bıraz kafa kırık benım..Bu arada sahıden düşüncem bu yönde ama , sankı gerçekleşmeyecekmış gıbı bır hıs var ıçımde..Baksana kılavye bıle ısyan ettı harf basmıyor..Demekkı herşeyde bır hayır vardır , Allah akdenız ıklımınde hındıstan cevızı yetışmesını ısteseydı olurdu , sanırım o ıstemıyor , başka açıklaması yok gıbı , ışaretler o yönde
Yıllardır turlara katılırım, kızıl denizi bile gezdim, ne akdeniz, ne de kızıldenizde yüzen bir hindistan cevizi ne gördüm ne de göreni duydum.

Belki mesafe olarak en fazla 100 km yüzüp yakın bir kıyıda çimlenme fırsatı bulabilirler. Akdenize pek uzak sahillerde yaşayan hindistan cevizlerinin, milyarlarca yıl geçsede yolunu şaşırıp akdenize ulaşması mucize ötesi bir vaka olurdu.

Akdenizde çimlenip çimlenmeyeceği hususunu sorgulamıyorum, akdenizde yüzen bir hindistan cevizi meyvesi yoktur, gören varsa söylesin. Eğer yoksa helikopterle yukarıdan üç beş tane atalım, şans onları nereye götürürse o kıyıya kök salarlar, belkide... Yahu işinizmi yok, gidin muz yetiştirin kivi yetiştirin, mango yetiştirin İyi forumlar diliyorum

Şöför emeklisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön