View Single Post
Eski 30-11-2019, 07:54   #527
Drsn_19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-11-2019
Tohum ile ilgili çok çok sorular ?

İyi günler herkese yeni üyeyim. Konuyu yanlıs yere açtıysam özür dilerim. Tohumdan bitki yetiştirmek amacı ile internetten tohum siparişi verdim bu konuda çok acemiyim tecrübem sıfır. Yaklasık 20 gün önce çevremdekilerin tavsiyesiyle pet bardaklara her tohumdan iki adet ekerek basladım. Ancak aldıgım on adet tohum çeşidinden sadece 4 tanesi çıktı. Durum şu şekilde;

1) Bodur kivi olarak aldıgım ve iki adet ektiğim bardaktan sadece bir tanesi çıktı.

2) Zambak olarak aldığım ve iki adet ektiğim tohumdan bir tanesi çıktı

3) Bodur Ardıç olarak aldığım ve iki adet ektiğim tohumdan farklı farklı filizlenm oldu

4) Bodur elma olarak aldığım ve ikş adet ektiğim tohumdan sadece bir tanesi çıktı

5) Bunlar haricinde bardağa ekipte hiç çıkmayan tohum çeşitleri ise ; orkide
Bodurcam
Gül
Lithops
Böcek yiyen
6) Elimde bulunan sıvı gübreler

Sormak istediğim ve anlayamadığım hususlar ise ;
a) Neden her tohuma iki adet ekmişken bir tane tohum filizlendi sulama ortamları aynı oldugu halde
b) Bodur ardıç diye ektiğim tohumdan iki adet filizlenme oldu ama oluşan filizler farklı görünüme sahip. Ektiğim toprak marketlerde satılan bahçe topragı bunların içinde yabani ot olabilir mi ?
c ) 20 günde çimlenmeyeb tohumlardan ümidi kesmeli miyim yoksa hala filizlenme imkanı var mı ?
d) Ben tohumları ektiğimen beri güneş görsünler diyr pencerenin iç kısmına koyuyorum topragın üstü kurudukca nemlendirmeye devam ettim damlama olarak burada bir hata var mı veya bu işin doğrusu ne olmalı.
e) Tohumlar karanlık gölge oda da mı yoksa güneş gören yerde daha iyi mi filizlenir ?
f ) Elimde akvaryum Bitkisi için aldığım sıvı gübreler(demir,azot,fosfat,potasyum) var. Bunları tohumları çimlendirme veya filizlenen bitkileri büyütme aşamasında kullanabilir miyim ? Hangisini be kadar ölçüde kullanmam uygun olur.

* Biliyorum çok uzun oldu cevap verirseniz çok sevinirim iyi günler herkese.

Drsn_19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön