Forumdan edindiğimiz dostlarımızın Bozdağ da yaptığı ev tamamlanmış, epeydir görüşememiştik kendileriyle, geçen hafta sonu uğradılar sağolsunlar ve bu üç tek şirinleri bıraktılar bize. Resimdeki ufaklıklar bamya tohumu, büyüklüklerini kıyaslayabilmeniz için koydum. İki tanesiyle bir yemek kaşığı dolacak. Bu devasa arkadaşların süs bitkisini andıran bir sürü pespembe çiçeği olacağına inanabilir misiniz, bakalım artık nasip olursa önümüzdeki sezon takipteyiz çiçekleri görebilir miyiz, bu üçün üçünü mü yoksa birini mi alırız...
Mısırları ekerken elime geçen cin mısırları da son sıraya dağıtıvermiştim. Kırmızı ve siyah olanlar önceki senelerden, krem olan ise yeni tohumdu. Böylece eskiler tazelenmiş oldu.
Cin mısırları en güzeli kabuklarıyla alıp güzelce asarak kurutmak, yoksa patlamaları zor oluyor.
Bahçenin tüm işleri geçen cumartesi tamamlandı. 23.11.2019
Çapa makinesi ile son kalan yerleri de çapaladım ve içindeki benzini de bitirerek depoya kaldırdım. Tırpanı da öyle yapmıştım, özellikle yağlı benzin kullanan aletlerde karbüratörde kalan benzin uzun süre kaldığında sorun çıkarabiliyormuş. Çapa makinesinin seneye sezon başında yağını değiştirmek gerekecek sanırım.
Evin diğer yan tarafını da ortanca yaptık, malum bir kere dikiyorsun ve bir daha ellemiyorsun

Büyüyor genişliyor üç dört senede bir metreye yakın çap oluşturuyor. Bu arada resimlerini çekmemişim ilk kez bu yıl ortancaları budadık komşuyla birlikte. Beş altı yıldır hiç budanmamış ve dallar yukarıda dediğim gibi bir metreye yaklaşmıştı. Yöremizden yetiştirici; eski kurumuş dalları dibe yakın, bu yılın yeşil dallarını ise biraz daha yukarıdan buda demişti, son aldığımız ortancaları satan ise hepsini aynı dipten budarsan daha iyi olur dedi, ben de aynı seviyeden budadım.
Çimleri sanırım son kez budadım, seviye olarak orta kademede bıraktım. İki hafta önce gübre atmıştım, bir daha da gübrelemedim.
Dahliya soğanlarını büyük kutulara yerleştirdik eşimle. Kutuların içlerine cocopeat-kavak talaşı döktüm ve üzerlerine kül serperek yumruları yerleştirdim, tekrar karışımla güzelce kapatarak evin içerisine koydum, havalar daha da soğuyunca kilim sereriz artık.