Bilgiler Sn
bahcedennin geçen seneki paylaşımından alınmıştır.
Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum
Tohum çeşit adı: Sungold Select II Domates
Tohum kaç yıldır sizdedir: 1. yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Samsun
Tohumun kökeni: Almanya
Tohumun geldiği yer: Ticari tohum
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: bahcedenn
Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı.
Kullanılan gübreler: Sadece organik kökenli gübreler kullandım.
Kullanılan ilaçlar: Organik tarımda kullanılması onaylanmış zirai ilaçlar kullandım.
Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Hasat süresi: Orta, fide dikiminden itibaren 70-80 gün
Büyüme alışkanlığı: Sırık
Yaprak tipi: Normal
Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Turuncu, yuvarlak, çeri boy.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık bir çeşittir ve oldukça verimlidir. Bu yüzden mutlaka güzel bir şekilde askıya alınmalıdır.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Salkım salkım çeri meyveleri vardır. Hafiften kabuklu gibiler. Genelde taze tüketim, kahvaltılar ve özellikle menemen için tercih ettik. Menemene çok güzel bir aroma veriyor. Gerçi rengini biraz bozuyor ama lezzeti yetiyor. Biz lezzeti ön planda tuttuk. Salatalara da tatlı ekşi dengeli bir lezzet veriyor. Meyvelerinde genelde çatlama görülmüyor. Her sene bahçede mutlaka bulundurduğum çeşitlerden biridir. Bu çeşidi de tavsiye ediyorum.
Çeşidin Hikayesi: Sungold F1 Hibrit olan çeşidin ıslah edilmiş sürdürülebilir versiyonudur. Reinhard Kraft tarafından ıslah edilmiştir.
Kendi notum : Sungold selected bana kabuklu gelmedi. Biz menemende deneyemedik çünkü o kadar lezzetliydi dalında olgulaşan bahçede tüketildi. Ama tadına bakanlar ilginç şekilde bunun menemeni ne güzel olur dediler.
Artık her sene bahçemizde olacak lezzete sahip. Hastalıklara dayanıklı çatlama yapmadı.