View Single Post
Eski 12-11-2019, 00:16   #5
Mesut Temiz
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vyatcheslav Mesajı Göster
Haha, desenize farkında olmadan kendi çapımda ufak bir imalathane oluşturmuşum! Yorumunuz için tüm içtenliğimle teşekkür ederim Mesut Bey. Pekala, bu gübreleri Calathea, Maranta veya M. deliciosa gibi takviye almaya hayır demeyecek bitkilerin yetiştiği toprağın üstüne azar azar serpiştirmemde bir zarar olur mu? Eğer bir zararı yoksa, kullanıma hazır hale getirmek için harici bir işlem uygulamam gerekli mi? Bu zamana kadar paketlenmiş solucan gübresi kullanmışlığım var fakat onu, bitkilerin saksı değişimi sırasında köklerine temas edecek şekilde kullanıyordum. Böylesi bir olayla daha önce hiç karşılaşmamıştım...
Sayın Vyatcheslav, tabii ki o gübreleri diğer saksılarda kullanabilirsiniz...
Benim daha önce saksılarımda solucan olmuştu, ama bahçede toprakta solucan görünce memnun olsam da, evin içinde saksıdan çıkmış dolaşan ya da dışarıda ölmüş solucanlar görmek hiç hoşuma gitmemişti...
Solucanın toprak üzerinde çok olumlu etkileri olduğu malum, ama saksı bitkilerine zararları da oluyor mu bilmiyorum doğrusu...
Aşağıda linkini verdiğim sayfada birkaç yıl önce konuşulmuş bu konu, ben de okuyacağım, size de öneririm... Belki bilgisi olan arkadaşlar ek bilgiler de verirler..

Sayfa şu:
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/18564.htm

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön