orkide bakımı zor. bi hevesle dendrobium aldım.aldığımda çiçekliydi. hafif kokuları da vardı. çiçekleri geçtikten pek kendine gelemedi. bazı yaprakları sararıp dökülüyor. şuan yaşasam mı ölsem mi arada kalmış vaziyette. araştırdığıma göre yeniden çiçek açması da zormuş.
normal bildiğimiz orkideler de var evde. gerçi onlarla ben ilgilenmiyorum ama her daim gözümün önünde. köklerine iyi bakmak gerekiyor. bulunduğu ortam nem ısı hepsini iyi ayarlamak gerekiyor. en sevmediğm çiçek tipi... bana gamsız çiçek lazım.

böyle herşeye küsen çiçekleri sevmiyorum.
bir çok orkide çeşidi var. Zygopetalum nasıldır emin değilim. güzel kokan bir çiçek gerçekten insana farklı bir ruh hali kazandırıyor. güzel bir manzara sizi mutlu edebilir. güzel bir müzik veya sesler de sizi mutlu edebilir. ama kokunun verdiği huzur ve mutluluk daha bir başka...şu aralar benim de yeni aldığım yasemin çiçeğim açtı. kokusu güzel olmakla beraber kolonya çiçeğim kadar sevmedim. kokusu da kolonya çiçeği kadar yoğun değil. zaten bu sene kokulu çiçeklere sardım.belki Zygopetalum cinsi bir orkide edinebilirim. tabi önce bir araştırma yapmam lazım. kaybettiğim çiçeklerlerden botanik bahçesi yaratabilirdim...